Konkursi

Pogledajte pobedničke radove konkursa Arhiton

Prvo mesto za najbolje idejno rešenje uređenja gradskog krova tim je S.VRHA za uređenje ravnog soliterskog krova na Zemunskom keju, dok je u kategoriji urbanog džepa prvo mesto pripalo autorskom timu TPK za uređenje prostora na Kosančićevom vencu.

Na nacionalnom konkursu Arhiton za najbolje idejno rešenje uređenja gradskih krovova i urbanih džepova danas su proglašeni pobednici, nakon prezentacija pred žirijem i publikom, u Domu omladine Beograda.

S-VRHA-I-mesto-gradski-krovovi
S VRHA: Idejno rešenje uređenja gradskog krova

 

Centar za unapređenje životne sredine je u aprilu raspisao konkurs s’ ciljem da promoviše primenu savremenih tehničko-tehnoloških rešenja i napredne koncepte u ozelenjavanju urbanih lokacija kako bi se povećao adaptivni kapacitet na klimatske promene lokalnih urbanih zajednica, ali i unapredilo znanje i iskustvo mladih stručnjaka u borbi protiv klimatskih promena.

TPK-I-mesto-urbani-dzepovi
TPK: Uređenje prostora na Kosančićevom vencu

 

Od ukupno 27 idejnih rešenja, 18 radova je ušlo u drugi krug. Stručni žiri u sastavu dr Ksenija Lalović, dr Jelena Ivanović-Šekularac, dr Mirjana Ocokoljić i Dragan Vujičić d.i.p.a, je odabrao pobednike u obe kategorije, i dodelio specijalna priznanja. Prvo mesto za najbolje idejno rešenje uređenja gradskog krova i Lenovo Yoga tablet je osvojio tim S.VRHA za uređenje ravnog soliterskog krova na Zemunskom keju, dok je u kategoriji urbanog džepa prvo mesto i Lenovo Yoga tablet pripalo autorskom timu TPK za uređenje prostora na Kosančićevom vencu.

Najbolja idejna rešenja će biti publikovana, i izložena u Domu omladine Beograda, u okviru 5. Međunarodnog festivala zelene kulture „Green Fest“ (28-31. oktobar 2014).

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *