Velika pukotina pojavila se nasipu kraj Volgograd arene; Foto: Ilya Varlamov (AP)
Građevinarstvo

Poplave oštetile stadion Volgograd Arena u Rusiji

Velike padavine nanele su veliku štetu enterijeru ali i parternom okruženju Volgograd Arene, novom stadionu koji je ugostio četiri meča na nedavno završenom Svetskom prvenstvu.

Stadion koji prima 45.000 gledalaca koštao je 261 milion dolara, oštećen je nakon velike kiše koja je odgurala tone peska i šljunka na pristupnu saobraćajnicu ostavljajući veliki procep u terenu. Tokom nevremena, poplavljene su podrumske prostorije stadiona ali teren, srećom, nije oštećen.

Kompanija Stroitransgaz objavila je da na svoj sajtu da su radovi na saniranju objekta, koji se nalazi neposredno uz reku Volgu, započeti odmah. Prvo će biti popravljeni nasipi, a onda će uslediti i saniranje parternog okruženja stadiona.

Rusi su imali sreće da se ova kiša nije desila za vreme Svetskog prvenstva koje je završeno u nedelju, 15. jula.

Fotografije pokazuje nemile scene razaranja usled naleta vode čime su se otvorili procepi u nasipu, dok na video-snimcima koji kruže internetom može se videti o kakvoj kiši se radilo i kakve su razmere štete nanesene Volgograd Areni.

Podsetimo, u Volgogradu su se igrale utakmice Saudijska Arabija – Egipat, Nigerija – Island, Tunis – Engleska i Japan – Poljska. Rusi su imali sreće da se ova kiša nije desila za vreme Svetskog prvenstva koje je završeno u nedelju, 15. jula.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *