BAB 2023 održaće se od 21. do 28. novembra u Salonu Muzeja grada Beograda; Ilustracija: BAB
Dešavanja

Povratak korenima: Prijavite svoj rad za učešće na izložbi BAB 2023

Srpsku selekciju odabraće stručni tim na čelu sa komesarom prof. Goranom Vojvodićem, a svoje prijave možete poslati do 30. oktobra 2023.

Balkansko arhitektonsko bijenale (BAB) uputilo je poziv arhitektama, urbanistima i dizajnerima da se prijave za učešće na šestom po redu izdanju ove manifestacije, koje će biti održano od 21. do 28. novembra u Salonu Muzeja grada Beograda, pod sloganom BACK TO THE ROOTS.

Da podsetimo, BAB je internacionalna smotra savremenog arhitektonskog i dizajnerskog stvaralaštva, pokrenuta sa ciljem da okupi i umreži istaknute autore iz raznih sredina, te da prikaže i promoviše primere dobre prakse.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

BAB se ove godine održava šesti put po redu; Ilustracija: BAB

Rekonstrukcije i retro arhitektura u fokusu

Kako se navodi u pozivu, tema ovogodišnjeg Bijenala odabrana je na osnovu pažljive analize arhitektonske produkcije u poslednje dve godine, koju karakteriše sve više projekata rekonstrukcije postojećih stambenih, poslovnih i industrijskih objekata, kao i projektovanje novih objekata u duhu ikonične arhitekture prve polovine 20. veka.

„Iako je ovo tema BAB 2023, u produkciji je prisutan i veliki broj ostvarenja drugačijeg arhitektonskog izraza, koji su više nego dobrodošli da se predstave na ovogodišnjoj balkanskoj smotri“ – kažu organizatori Balkanskog arhitektonskog bijenala.

Prijave do 30. oktobra

Srpsku selekciju odabraće stručni tim, na čelu sa komesarom prof. Goranom Vojvodićem, a činiće je 40 plakata na kojima će se naći projekti iz oblasti izvedene arhitekture, urbanizma, enterijera i neizvedenih rešenja.

Svoje prijave u vidu 4-5 vizuala u PDF-u ili JPEG-u (izgledi, osnove) i tekstualnog opisa u Wordu možete poslati na e-mail [email protected] do 30. oktobra, nakon čega će odabrani učesnici biti blagovremeno informisani.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *