Aktuelno

Prijavite se za kupovinu jeftinog stana

Oko 5.000 zainteresovanih kupaca već se prijavilo za 4.578 jeftinih stanova, koliko će ukupno biti izgrađeno na prostoru bivše kasarne „4. juli“. Prijavite se i vi!

Svi punoletni građani imaju pravo da kupe stan, s tim da će članovi jedne porodice moći da kupe samo jedan stan, a moći će da se kupe preko kredita poslovnih banaka, subvencionisanih kredita i gotovinski.

Zainteresovani građani treba da pošalju e-mejl Građevinskoj direkciji Srbije na adresu: [email protected], sa fotokopijom lične karte i kontakt telefonom, kao i da navedu kvadraturu stana koju žele da kupe.

U oktobru se očekuje dobijanje građevinske dozvole, kao i raspisivanje tendera za izgradnju stanova, čija cena neće biti veća od 1.290 evra sa PDV-om, kažu u Građevinskoj direkciji Srbije (GDS).

Početkom izgradnje tog kompleksa, po dobijanju građevinske dozvole počeće i zaključivanje ugovora o kupoprodaji na taj način što će Direkcija pozivati redom sve građane, prema datumu prijave, da zaključe ugovor. Radovi na rušenju objekata kasarne počeli su 30. avgusta i biće završeni sredinom septembra, odnosno pre roka od mesec dana, kako je ugovorom precizirano.

STRUKTURA STANOVA
Ukupno će biti izgrađeno 4.578 stanova, od čega 212 garsonjera, 960 jednosobnih, 456 jednoiposobnih, 1.285 dvosobnih, 281 dvoiposobnih, 1.094 trosobnih, 164 troiposobnih i 126 četvorosobnih stanova. Pored stanova na toj lokaciji, biće izgrađeno i 177 lokala, dve škole i dva obdaništa, zdravstveni centar i drugi prateći objekti, a u ceo projekat, odnosno u izgradnju ukupno oko 500.000 kvadrata, biće uloženo oko 250 miliona evra.

(24sata)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *