Dobra vest za sve ljubitelje biciklizma; Foto: Milada Vigerova on Unsplash
Aktuelno

Projekat biciklističke staze na starom putu od Novog Sada do Beograda

Biciklistička staza duž starog puta Novi Sad – Beograd (preko Venca) je u planu, a sledi izrada tehničke dokumentacije.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam trenutno traži projektantsku firmu koja će izraditi projektno-tehničku dokumentaciju buduće biciklističke staze, kako bi se biciklistima u što većoj meri omogućila nezavisnost u odnosu na druge učesnike u saobraćaju, piše 021.

Problemi bi jedino mogli da nastanu na delovima puta na kojima odlike terena ne pogoduju biciklistima, kao što je zona između Sremskih Karlovaca i Banstola) ili u naseljenim mestima gde postoje značajna prostorna ograničenja kao što su objekti iznad železničke pruge.

Turističku saobraćajnu signalizaciju je potrebno projektovati u skladu sa principima koji su se koristili u međunarodnom projektu biciklističke rute Eurovelo 6, u kojem Srbija učestvuje.

Od Žeželja do Batajnice

Trasa biciklističke staze širine dva metra će biti, od novog Žeželjevog mosta do skretanja ka ciglani, na izlazu iz Sremskih Karlovaca, od skretanja za ciglanu ka Čortanovcima u zoni između pruge i puta, oko Čortanovaca, do veze sa putem i kroz Inđiju do objekta iznad pruge, i od objekta iznad pruge između Inđije i Stare Pazove do granice Vojvodine na ulazu u Batajnicu.

Od Žeželjevog mosta do predgrađa Beograda; Foto: Google Maps

Rok za izradu projektno-tehničke dokumentacije ove biciklističke staze biće godinu dana, a javno otvaranje svih pristiglih ponuda je 16. novembra. Firma koja bude izabrana na ovom tenderu sekretarijata treba da sarađuje sa Zavodom za urbanizam Vojvodine.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *