Aktuelno

Projekat HORIS u Sremu za ljubitelje konja

Konjičke rute Srema su projekat koji će razviti turistički potencijal kraja ali i pomoći osobama s funkcionalnim ograničenjima.

Horis – Horse ride in Srem je projekat koji na prvom mestu ima za cilj implementaciju hipoterapije, kao metode lečenja osoba s funkcionalnim ograničenjima, neuromotornim i senzornim disfunkcijama, kao i razvoj turističkih potencijala i rad na očuvanju kulturnog nasleđa u regionu.

Idejno rešenje je uradio projektni biro LIMIS doo iz Rume prema zahtevima investitora.

Pogledajte kako će izgledati HORIS:

Arhitektura objekata je odraz zahteva investitora i pokušaj uklapanja u tradicionalnu arhitektura Srema.

Projekat je nastao kao rezultat zajedničkog rada Opštine Ruma, Opštine Nijemci iz Hrvatske, Konjogojske udruge Vranac iz Donjeg Novog Sela, Srednje poljoprivredno prehrambene škole Stevan Petrović Brile iz Rume i Konjičkog kluba Srem iz Sremske Mitrovice.

Menjaž

Objekti će se nalaziti u Rumi, na parceli površine 22.589 m2. Od objekata u prvoj fazi predviđena je izgradnja zatvorenog manjaža površine 1.012 metara kvadrtanih, štale za konje površine 95 m2 i otvorenog menjaža površine 836 m2. Zatvoreni menjaž je predviđen kao čelična samonoseća hala dimenzija 21,5 x 44m, visine 8.7 metara. Štala za konje je zidani objekat sa iznutra vidljivom krovnom konstrukcijom.

Smirujuće dejstvo prirode

Arhitektura objekata je odraz zahteva investitora i pokušaj uklapanja u tradicionalnu arhitektura Srema. Najveći kvaliteti projekta su prostori između objekata, smirujuće dejstvo prirode i pozicija parcele na periferiji grada.

Raspored objekata na parceli diktiran je logikom korišćenja – najbliže ulazu nalazi se štala za smeštaj konja, a levo, odnosno desno nalaze se otvoreni i zatvoreni manjež. Objekti su povezani pešačkim stazama, dok je između njih predviđen parkovski prostor.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *