Name/Anschrift/Kontakt des/der Architekten name/address/contact details of the architect/the architects GRAFT Gesellschaft von Architekten mbH Heidestrasse 50, 10557 Berlin, Germany T +49(0)30-30645103-0 F +49(0)30-30645103-34 www.graftlab.com Veroeffentlichung nur gegen Honorar, Urhebervermerk und Beleg / permission required for reproduction, mention of copyright and complimentary copy /
Izdvojeno, Svetski projekti

Proređena šuma završila na fasadi hotela u Nemačkoj

Specijalnom obradom drveta koje je posečeno na ovom terenu dalo je hotelu posebnu estetiku.

Hotel Seezeitlodge pozicioniran je na idiličnom jezeru Bostalsee u Nemačkoj koji maksimalno koristi sve prednosti lokacije i pritom joj se maksimalno podređuje. Naime, pogled iz hotela pruža se kroz drvenu fasadu koja ovom objektu omogućila da se sjajno uklopi u okolinu.

Ideja arhitektonskog biroa GRAFT bila je da ovom zgradom obogate karakter lokacija pa je zato ona u potpunom skladu s topografijom terena. Hotel povezuje šumu, na zapadnom kraju, s jezerom, na istočnom kraju, kreirajući suptilnu vezu između kopna i vode.

Šuma na zapadnom kraju hotela je proređena kako bi se iz objekta pružao bolji pogled ka jezeru, a to drvo je iskorišćeno za fasadu hotela.

Šuma na zapadnom kraju hotela je proređena kako bi se iz objekta pružao bolji pogled ka jezeru, a to drvo je iskorišćeno za izradu fasadu hotela. Drvo je obrađeno paljenjem i četkanjem zahvaljujući kojem ono ima srebrnasto-crni efekat koji hotelu daje posebnu estetiku. Efekat je dodatno pojačan kada se spusti magla i tada hotel izgleda mistično.

Gost ulazi u hotel kroz gustu hrastovu šumu, a jezero se tek nazire u daljini. U želji da mu se što više približi, gost će nastaviti uz stazu koja vodi prema dva ozelenjena brdašca na kojima je pozicioniran ovaj dvospratni objekat. Lobi hotela smešten je u podnožju ova dva brdašceta i to tako da se iz njega otkriva spektakularan pogled na jezero.

Spa na 2.000 kvadrata

Iz lobija, gost dalje može da nastavi prema restoranu, baru, konferencijskim prostorima ili ka spa centru – glavnoj atrakciji hotela. Oaza za uživanje prostire se na čak 2.000 kvadrata sa raznovrsnim prostorom za spa i wellness, a iz njega se takođe pruža pogled ka jezeru.

Hotel od 12.860 m2 ima 100 soba raspoređenih na dve etaže. Najbolje sobe se nalaze na severnom kraju hotela iz kojih se pruža najlepši pogled ka jezeru.

Grafičke podloge

Foto: Michael Moser, Airteam

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *