Arhitektura

Hard Rock hotel u obliku ogromne gitare

Stubovi podsećaju na žice, grede na pragove, dok oblik staklene fasade zauzima oblik rezonantne kutije.

Na Floridi se gradi novi kockarski raj vredan 1,5 milijardi dolara, a okosnicu ovog kompleksa čini Saminole Hard Rock hotel i kazino u obliku gigantske gitare visoke 137 metara, piše ArchPaper.

Gitara je popularan motiv u svim Hard Rock hotelima i restoranima, međutim ovo je prvi put da kompanija, koja „uskoro“ otvara svoj prvi lokal u Beogradu, uzima ovaj muzički instrument kao ideju vodilju za oblikovanje jedne cele zgrade. Stubovi u sredini objekta podsećaju na žice, horizontalne grede izgledaju kao pragovi, dok oblik staklene fasade zauzima oblik gitare, odnosno, rezonantne kutije.

Iako je ovo verovatno najveća zgrada u obliku gitare, ona nije i prva. Arhitekta Glen Vilijams je 1996. godine napravio svoju kuću u obliku gitare inspirisan Pikasovim prikazom instrumenata.

Šta se desi na Floridi…

A unutar kazina i hotela sa 600 soba sve je podređeno uživanju i trošenju. Gosti koji su izgubil… pardon, osvojili novac u kazinu mogu se baškariti u spa centru koji se prostire na 3.800 kvadrata, ako im to nije dosta mogu i da plivaju ispod vodopada u podnožju kule ili da uživaju u privatnim zonama odvojeni od pogleda.

Otvaranje kazina i hotela zakazano je za leto 2019. godine. Po svemu sudeći, otvoriće se pre beogradskog Hard Rock Cafea na mestu Ruskog cara…

Kada ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *