Stubovi podsećaju na žice, grede na pragove, dok oblik staklene fasade zauzima oblik rezonantne kutije.

Na Floridi se gradi novi kockarski raj vredan 1,5 milijardi dolara, a okosnicu ovog kompleksa čini Saminole Hard Rock hotel i kazino u obliku gigantske gitare visoke 137 metara, piše ArchPaper.

Gitara je popularan motiv u svim Hard Rock hotelima i restoranima, međutim ovo je prvi put da kompanija, koja „uskoro“ otvara svoj prvi lokal u Beogradu, uzima ovaj muzički instrument kao ideju vodilju za oblikovanje jedne cele zgrade. Stubovi u sredini objekta podsećaju na žice, horizontalne grede izgledaju kao pragovi, dok oblik staklene fasade zauzima oblik gitare, odnosno, rezonantne kutije.

Iako je ovo verovatno najveća zgrada u obliku gitare, ona nije i prva. Arhitekta Glen Vilijams je 1996. godine napravio svoju kuću u obliku gitare inspirisan Pikasovim prikazom instrumenata.

Šta se desi na Floridi…

A unutar kazina i hotela sa 600 soba sve je podređeno uživanju i trošenju. Gosti koji su izgubil… pardon, osvojili novac u kazinu mogu se baškariti u spa centru koji se prostire na 3.800 kvadrata, ako im to nije dosta mogu i da plivaju ispod vodopada u podnožju kule ili da uživaju u privatnim zonama odvojeni od pogleda.

Otvaranje kazina i hotela zakazano je za leto 2019. godine. Po svemu sudeći, otvoriće se pre beogradskog Hard Rock Cafea na mestu Ruskog cara…

Kada ste već ovde…