Enterijeri

Raskošni enterijer vile Kozin u Ukrajini

Projekat nazvan Savage Ground dokazuje koliko kvalitet odabranih materijala i luksuzna rasveta utiču na konačan izgled prostora.

Svaki detalj u vili Kozin u Ukrajini, izveden pod dirigentnom palicom biroa ROSKO Family Design, prenosi posebnu emociju: mermerni stubovi predstavljaju snagu i moć, kristal reflektuje čistoću i suptilnost, dok zlato simboliše neiscrpnu energiju i toplotu. Zbog toga je i nas u redakciji ovaj enterijer zainteresovao pa vam ga stoga ekskluzivno donosimo na portalu Gradnja.rs.

Koristili smo principe simetričnog aranžiranja elemenata u prostoru, a njih smo kombinovali s modernim enterijerskim detaljima.

 – kažu dizajneri iz biroa ROSKO Family Design.

„Korišćenjem više izvora nežne svetlosti naglasili smo centralne detalje u sobama i pritom stvorili kontrast tamnih i svetlih tonova kako bi se dobio harmonična paleta boja u enterijeru“, dodaju oni za naš portal. Dnevna soba vizuelno je podignuta i originalnim slikama Katarine Severac.

Akvarijum u podu

U ulaznom hodniku je upotebljeno toplo svetlo koje se reflektuje o mermerni pod kako bi se stvorila elegantna i nežna atmosfera. Kristalni lusteri s pozlatom daju enterijeru utisak luksuza i odmah stavljaju do znanja u kakvu ste vilu ušli.

Ulazni hodnik krasi još jedan nesvakidašnji element – akvarijum u podu. Posebna pažnja posvećena je sigurnosti i održivosti ovog elementa jer se preko njega može hodati. Dovoljno debelo staklo na akvarijumu omogućava sigurne korake iznad glava ribica.

Lebdeći stubovi

Stubovi obloženi sivim mermerom naglašeni su rasvetom iz njihovih baza pa zato deluju kao da lebde u vazduhu. Takođe, na same stubove je okačena zidna lampa Brubeck XL Wall Lights od DelightFulla u zlatnoj boji. Uloga stubova je da ostave upečatljiv utisak na posmatrača ali i da razdvoje dnevni boravak od trpezarije koja se nastavlja u prostoru.

Vatra i cveće

Dnevnom sobom dominira i kamin koji dodatno utopljava enterijer. On je oivičen elegantnom sivom konstrukcijom i visilicama koje se spuštaju s plafona. Zid iznad kamina obogaćen je dekorativnim panelom sa cvetnim motivima.

Velika visina prostora omogućila je smeštanje šik lustera portugalskog brenda Luxxu napravljenog od mesinga i kristala. On zajedno s ogromnim prozorima omogućava da svetlo okupa taman nameštaj i mermer i učini ih vibrantnijim.

Zid u somotu

Za razliku od hladnijeg prijemnog dela, spavaći blok je daleko topliji i ušuškaniji. Zid u roditeljskoj sobi obložen je somotom, dok je sivi krevet u savršenom kontrastu s prljavo roze noćnim stočićima i tepihom u boji kafe. Sobom dominira i velika podna lampa koja se nadvija nad celim prostorom.

Preko puta kreveta je televizor koji je okačen o zid ukrašen floralnim motivima. Kako bi se u sobu unelo malo renesansnih motiva, na komodu je postavljena bista Miloske Venere u belom kamenu.

Draperi na ogledalu

Zanimljivo je i ogledalo u tamnijoj boji koje je postavljeno naspram prozora u visini celog zida i koje je takođe pokriveno draperijama. Zapravo, ogledalo je samo front velikog garderobera.

Foto: ROSKO Family Design

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *