Rikšom do željene adrese za isporuku; foto: Ikea India
Aktuelno

Rikše na struju: Novi način isporuke Ikeinih proizvoda

U Indiji će se isporuka proizvoda kupljenih u novootvorenoj Ikei vršiti tradicionalnim trotočkašima koji rade na električni pogon.

Ikea je nedavno predstavila svoj novi plan isporuke za Indiju. Rikše, tradicionalna vozila koja se u zemlji često koriste i za vožnju turista, činiće 20% voznog parka namenjenog isporuci. Baš ova vrsta vozila izabrana je kao rešenje za izbegavanje velike gužve u saobraćaju u indijskim gradovima, a njihov rad će se obezbediti preko solarne energije.

Ikea je prošlog četvrtka otvorila svoj prvi prodajni prostor u Indiji, nakon perioda izgradnje koji je trajao dve godine, a stampedo od 40.000 kupaca već je prvog dana opseo ovu poznatu švedsku prodavnicu nameštaja.

Mini električna vozila napajaće se energijom dobijenom preko 4.000 solarnih panela postavljenih na krovu prodajnog objekta.

Prodavnica je otvorena u južnom gradu Hiderabad i prva je od 25 prodajnih objekata koje švedski gigant nameštaja planira da otvori u Indiji do 2025. godine.

https://www.instagram.com/p/Bl-ggSsF2qV/?utm_source=ig_embed

Mini električna vozila napajaće se energijom dobijenom preko 4.000 solarnih panela postavljenih na krovu prodajnog objekta. Osim za napajanje vozila energija će se koristiti i za rasvetu objekta i druge električne potrebe.

Ovo je još jedan u nizu održivih projekata Ikee, na polju ekološke energetske prakse. Čak 90% prodajnih objekata Ikee širom sveta koristi se energijom generisanom iz solarnih izvora.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *