Fotografije: Stefano Pedretti
Enterijeri

Spoj starog i novog Rima u jednom raskošnom enterijeru

Penthaus Navona karakteriše sveden dizajn oplemenjen zanimljivim enterijerskim elementima.

Luksuzni dom smešten je na poslednja dva sprata stare građevine u užem centru Rima, koja harmonično stoji u okruženju urbanog i umetničkog arhitektonskog mozaika u neposrednoj blizini Pjace Navona. Projekat renoviranja penthausa bio je usmeren na pronalaženje skladnog odnosa između ove istorijske četvrti i savremene arhitekture i dizajna.

Dnevni boravak naglašen je scenografskim stepenicama, koje prati zanimljiv mural inspirisan antičkim Rimom.

Prostorom penthausa dominira dnevni boravak duple spratne visine, nad kojim se nadvija zanimljiv koncept organizacije biblioteke.

Posebno je interesantan luster kojeg potpisuje Vibia čija je većina ostale rasvete u ovom stanu.

Dnevni boravak naglašen je scenografskim stepenicama, koje prati zanimljiv mural inspirisan antičkim Rimom.

Dve zone stana

Penthaus je logično podeljen na dve zone. Sprat je rezervisan za noćnu zonu, dok se na prizemlju osim dnevnog boravka nalaze i trpezarija, kuhinja, radna soba i kupatilo.

Celokupan nameštaj osmišljen je od strane arhitekti firme Carola Vannini Architecture, i zahvaljujući njemu uspostavljena je prefinjena harmonija sa starom građevinom u kojoj je ovaj penthaus smešten, piše ArchDaily.

Zanimljivo je enterijersko rešenje u spavaćoj sobi gde je dodatno svetlo uvedeno preko svetlosnih panela smeštenih iza poluprovidne pregrade.

Luksuzni izgled kupatila postignut je korišćenjem visokokvalitetnih materijala poput mermera, reljefastih pločica i parketa.

Osnove penthausa:

Foto: Stefano Pedretti

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *