Prvo će se formirati klub, a onda sledi izgradnja stadiona. Rendering: Becham Group
Arhitektura

Sportski kompleks Dejvida Bekama gradiće se u Majamiju

Projekat Freedom Park and Soccer Village, vođen od strane proslavljene fudbalske zvezde, izglasan je od strane građana Majamija kao prihvatljiv za njihov grad.

Nakon nešto više od pet i po godina razvojnog plana sportskog kompleksa, koji uključuje stadion od 25.000 mesta, park i javne fudbalske objekte, projekat je dobio podršku javnosti. Međutim, još uvek slede pregovori sa gradskim zvaničnicima, koji bi trebalo da zvanično odobre izgradnju fudbalskog doma kluba Internacional de Futbol Miami, kojeg će formirati glavom i bradom Dejvid Bekam.

Otpočeo sam ovaj san pre pet i po godina kako bi doveo tim u ovaj sjajni grad.
– rekao je Dejvid Bekam.

Projekat sportskog kompleksa osmislila je arhitektonska firma Arquitectonica i to na mestu nekadašnjeg kantri kluba, u blizini međunarodnog aerodroma, piše ArchDaily.

Osim izgradnje stadiona, projekat podrazumeva i formiranje parkovske površine na čak 23 hektara, kao i mnoštva komercijalnih objekata ali i hotela.

Park će se, prema predstavljenim renderima, prostirati istočnim delom lokacije, dok će se komercijalni prostori i restorani organizovati u centralnoj zoni, u neposrednoj blizini stadiona.

„Otpočeo sam ovaj san pre pet i po godina, kako bi doveo tim u ovaj sjajni grad.“ rekao je Dejvid Bekam.

Novi klub oformio bi se već početkom 2020. godine i postao bi novi glavni klub Floride, nakon što je 2001. godine ukinut klub Miami Fusion.

Plan zacrtan za 2021. godinu

Vlasnici kluba gradu bi na godišnjem nivou plaćali zakup u iznosu od 4 do 5 miliona dolara, kao i sve gradske i državne poreze. Ukoliko pregovori u Majamiju prođu uspešno, otvaranje Freedom Park and Soccer Village predviđeno je za 2021. godinu.

Dejvid Bekam jedan je od najpoznatijih svetskih fudbalera. Penzionisao se 2013. godine kada je igrao za Pari Sen Žermen. Bekam je takođe bivši engleski reprezentativac, dvaput je bio nominovan za najboljeg fudbalera organizacije FIFA, a 2004. godine je bio najplaćeniji fudbaler na svetu.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *