Novi stadion TSC kapaciteta 4.500 gledalaca; Foto: Đorđe Bajilo
Novi objekti

Bačka Topola dobila pojačanje: Otvoren stadion fudbalskog kluba TSC

Najmoderniji stadion u Srbiji opremljen je podnim grejanjem terena, toplotnim pumpama i solarnim panelima.

Bačka Topola dobila je pojačanje! Danas je utakmicom protiv mađarskog prvoligaša Ferencvaroša otvoren Centralni stadion fudbalskog kluba TSC – najsavremenijeg fudbalskog bojišta u Vojvodini. Novi stadion ima 4.500 sedećih mesta i brojne prateće sadržaje čija površina (bez terena) iznosi preko 5.500 kvadratnih metara.

Novi stadion ima 4.500 sedećih mesta; Foto: TSC

Novi stadion ima 4.500 sedećih mesta i brojne prateće sadržaje na 5.500 kvadratnih metara.

Stadion je mešovite namene i biće deo šireg sportsko-rekreativnog kompleksa. Izgradnja susednog, zatvorenog bazena takođe je u toku. Osim fudbala, stadion će služiti za organizaciju koncerata, kulturnih dešavanja, ali i drugih sportskih manifestacija. U skladu sa UEFA standardima, opremljenost stadiona je na najvišem nivou.

Centralni teren Fudbalske akademije TSC nalazi se u okviru novog stadiona TSC Arene u Bačkoj Topoli. Ostali delovi stadiona, koji uključuju hotel, spa centar, teretanu i druge sportske sadržaje, biće završeni u narednoj godini, kada će TSC Arena poprimiti konačan izgled.

Semafor na stadionu; Foto: TSC

Fudbalska akademija

Izgradnja Fudbalske akademije TSC počela je 2017. godine, a taj objekat, koji sadrži centralnu zgradu sa smeštajnim kapacitetima, restoranom, teretanom, sobama za oporavak i masažu, kao i terene sa najkvalitetnijim podlogama, otvoren je u septembru 2018. Tada je ugovorena i izgradnja stadiona, kao centralnog terena Akademije, što je projekat koji je od početka finansijski podržao Fudbalski savez Mađarske, u sklopu pomoći fudbalu u regionu, pišu Sportske.

Nova trava spremna za prvu utakmicu; Foto: TSC

Podno grejanje terena

U objekte Akademije, bez stadiona, uloženo je oko 10 miliona evra, dok se očekuje da ukupna investicija samo u stadion bude oko 15 miliona.

U planiranju i izgradnji ovog najmodernijeg stadiona u Srbiji, koji je nikao na mestu starog Gradskog stadiona, vodilo se računa o energetskoj efikasnosti, investirano je u toplotne pumpe i solarne panele, kako bi se umanjila potrošnja spoljne električne energije, a projektanti su i na sve druge trenutno dostupne načine vodili računa o životnoj sredini i uslovima za održivi razvoj. Zanimljivo je da teren ima podno grejanje.

Podno grejanje terena; Foto: TSC
Prvi meč odigran je protiv Ferencvaroša; Foto: Đorđe Bajilo
Fudbalska akademija u Bačkoj Topoli; Foto: Đorđe Bajilo

Faktografija:

  • projekat: Centralni stadion FK TSC
  • mesto: Bačka Topola
  • kapacitet: 4.500 sedećih mesta
  • površina: 5.500 m2 (pod objektom)
  • PGD i PZI: Konstruktor (Užice)
  • odgovorni projektant: Dragana Knažević, d.i.a
  • odgovorni izvođač: Tončev gradnja (Surdulica)
  • godina projektovanja: 2017-2018.
  • godina otvaranja: 2021.

 

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *