Veliko interesovanje za arhitekturu i građevinarstvo; Foto: Pixabay
Studentsko ćoše

Statistika pokazala da su studenti arhitekture najvredniji

Legenda kaže: „Ko nije nosio desktop računar na novosadski FTN da crta tokom čitave noći taj ne zna šta je patnja“.

Sada imamo crno na belo – studenti arhitekture su zvanično najposvećeniji svojim studijama. Univerzitet u Indijani nedavno je obavio zvanično istraživanje angažovanosti studenata na nacionalnom nivou (NSSE) i utvrdio da studenti arhitekture u tome ubedljivo prednjače.

Naime, podaci pokazuju da studenti arhitekture provode najviše vremena u vannastavnim aktivnostima, i to 22,2 sata nedeljno. Iza njih su studenti hemijskog inženjeringa (19,66 sati), kao i aero-inženjeringa i astronautike (19,24 sata). Kompletnu listu pogledajte ovde.

Podaci pokazuju da studenti arhitekture provode najviše vremena u vannastavnim aktivnostima, i to 22,2 sata nedeljno.

Angažovanje studenata arhitekture obuhvata istraživanje, planiranje, crtanje, projektovanje, proračune, predstavljanje projekata itd. Sve u svemu, radi se o nizu operacija koje treba ponoviti za svaki pojedinačni projekat, pa samim tim nije ni čudo što su se našli na vrhu liste.

Zanimljivo je da su poslednja tri mesta na listi zauzeli predstavnici studija koje su danas izuzetno popularni, a to su Masovne komunikacije i mediji, PR i advertajzing, kao i razni sportski programi.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *