Naučno-tehnološki park u Novom Sadu; Foto: NTP
Konkursi

Želite kancelariju u najpametnijoj zgradi u Novom Sadu? Prijavite svoj startap!

Pored korišćenja prostorija, članovi će imati pristup stručnim konsultantskim uslugama, edukaciji, umrežavanju i promotivnim aktivnostima. 

Naučno-tehnološki park Novi Sad, koji se nalazi u najpametnijoj zgradi u gradu, tvorio je javni poziv za članstvo namenjen startapima. Poziv je otvoren za startap timove iz sfere inovativnih i visokotehnoloških proizvoda, usluga i procesa, kao i za timove potencijalnih preduzetnika koji imaju inovativne ideje za razvoj novih proizvoda, usluga i tehnologija potrebnih tržištu.

Pored njih, pravo da konkurišu imaju i registrovani privredni subjekti mlađi od dve godine u trenutku prijave, a koji se bave registrovanim delatnostima u oblasti razvoja novih inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija.

30 kancelarija dostupno za startape; Foto: NTP

Ovim javnim pozivom na raspolaganju je 448 metara kvadratnih, odnosno 30 kancelarija.

Kako se navodi, preduzeća će se ocenjivati na osnovu kompatibilnosti sa Strategijom pametne specijalizacije Republike Srbije.

Ugovor o članstvu u NTP-u zaključuje se na period do tri godine. Pored korišćenja prostorija, članovi će imati pristup stručnim konsultantskim uslugama, edukaciji, umrežavanju i promotivnim aktivnostima, kao i pristup laboratorijama i saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu.

Od ukupno raspoloživog kapaciteta objekta namenjenog startap kompanijama i startap timovima, koji iznosi 945 m2, ovim javnim pozivom na raspolaganju je 448 m2, odnosno 30 kancelarija.

Pored toga, NTP Novi Sad će tokom praćenja napretka članova raditi i na „daljem animiranju fondova, državnih organizacija i lokalne samouprave, donatorskih programa i uspešnih privrednih organizacija za ulaganje u odabrane programe i pomoć razvoju inovacija” navodi se u Pozivu.

Pametna zgrada

Ova pametna zgrada ima implementiran Building Management Systems (BMS) koji ne samo da kontroliše svu tehniku i elektroniku unutar objekta, već i vodi računa o rasveti, grejanju, hlađenju, ventilaciji, nadzoru, kao i o protivpožarnim sistemima.

Poziv otvoren do 18. oktobra

Javni poziv je otvoren do 18. oktobra 2021. godine, a više informacija o propozicijama i procesu evaluacije kandidata, kao i obrazac prijave, dostupni su na ovom linku.

Naučno-tehnološki park Novi Sad d.o.o. osnovala je Autonomna pokrajina Vojvodina radi pružanja infrastrukturnih i stručnih usluga svojim članicama – visokotehnološkim i srednjetehnološkim privrednim društvima, inovacionim organizacijama, naučnoistraživačkim i visokoškolskim ustanovama, s ciljem što brže primene i razvoja novih tehnologija, kao i radi stvaranja i plasmana novih proizvoda i usluga na tržištu.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

3 komentara

 1. miki

  srbi treba da znaju da je darko reba najbolji živi arhitekta u srbiji! ova zgrada je fenomenalna u svakom smislu, a meni čast da poznajem darka i uvek mu kažem da je najbolji! darko je izuzetna osoba skroman, divan čovek , gospodin iz novog sada, neverovatno talentovan inženjer! veliki pozdrav darko i sve čestitke za ovaj objekat, gde god si učestvovao objekti su apsolutno fantastični!

 2. One-two

  Oblikovanje fasade već viđeno ali je očigledno nekakav trend među arhitektima koji se uporno prenosi sa objekta na objekat. Zgrada na krovu je tek posebna priča. Sve u svemu, nije loše ali da je moglo bolje, moglo je. Recimo, u odnosu na naučno-tehnološki park u Nišu deluje monotono i „korporacijski“.

 3. Zoran

  za mene – oblikovnost nula minus.
  tako stoje stvari, nema niko da se ljuti..

Ostavite odgovor

Obavezna polja *