Naučno-tehnološki park u Novom Sadu; Foto: NTP
Konkursi

Želite kancelariju u najpametnijoj zgradi u Novom Sadu? Prijavite svoj startap!

Pored korišćenja prostorija, članovi će imati pristup stručnim konsultantskim uslugama, edukaciji, umrežavanju i promotivnim aktivnostima. 

Naučno-tehnološki park Novi Sad, koji se nalazi u najpametnijoj zgradi u gradu, tvorio je javni poziv za članstvo namenjen startapima. Poziv je otvoren za startap timove iz sfere inovativnih i visokotehnoloških proizvoda, usluga i procesa, kao i za timove potencijalnih preduzetnika koji imaju inovativne ideje za razvoj novih proizvoda, usluga i tehnologija potrebnih tržištu.

Pored njih, pravo da konkurišu imaju i registrovani privredni subjekti mlađi od dve godine u trenutku prijave, a koji se bave registrovanim delatnostima u oblasti razvoja novih inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija.

30 kancelarija dostupno za startape; Foto: NTP

Ovim javnim pozivom na raspolaganju je 448 metara kvadratnih, odnosno 30 kancelarija.

Kako se navodi, preduzeća će se ocenjivati na osnovu kompatibilnosti sa Strategijom pametne specijalizacije Republike Srbije.

Ugovor o članstvu u NTP-u zaključuje se na period do tri godine. Pored korišćenja prostorija, članovi će imati pristup stručnim konsultantskim uslugama, edukaciji, umrežavanju i promotivnim aktivnostima, kao i pristup laboratorijama i saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu.

Od ukupno raspoloživog kapaciteta objekta namenjenog startap kompanijama i startap timovima, koji iznosi 945 m2, ovim javnim pozivom na raspolaganju je 448 m2, odnosno 30 kancelarija.

Pored toga, NTP Novi Sad će tokom praćenja napretka članova raditi i na „daljem animiranju fondova, državnih organizacija i lokalne samouprave, donatorskih programa i uspešnih privrednih organizacija za ulaganje u odabrane programe i pomoć razvoju inovacija” navodi se u Pozivu.

Pametna zgrada

Ova pametna zgrada ima implementiran Building Management Systems (BMS) koji ne samo da kontroliše svu tehniku i elektroniku unutar objekta, već i vodi računa o rasveti, grejanju, hlađenju, ventilaciji, nadzoru, kao i o protivpožarnim sistemima.

Poziv otvoren do 18. oktobra

Javni poziv je otvoren do 18. oktobra 2021. godine, a više informacija o propozicijama i procesu evaluacije kandidata, kao i obrazac prijave, dostupni su na ovom linku.

Naučno-tehnološki park Novi Sad d.o.o. osnovala je Autonomna pokrajina Vojvodina radi pružanja infrastrukturnih i stručnih usluga svojim članicama – visokotehnološkim i srednjetehnološkim privrednim društvima, inovacionim organizacijama, naučnoistraživačkim i visokoškolskim ustanovama, s ciljem što brže primene i razvoja novih tehnologija, kao i radi stvaranja i plasmana novih proizvoda i usluga na tržištu.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

4 komentara

 1. miki

  srbi treba da znaju da je darko reba najbolji živi arhitekta u srbiji! ova zgrada je fenomenalna u svakom smislu, a meni čast da poznajem darka i uvek mu kažem da je najbolji! darko je izuzetna osoba skroman, divan čovek , gospodin iz novog sada, neverovatno talentovan inženjer! veliki pozdrav darko i sve čestitke za ovaj objekat, gde god si učestvovao objekti su apsolutno fantastični!

 2. One-two

  Oblikovanje fasade već viđeno ali je očigledno nekakav trend među arhitektima koji se uporno prenosi sa objekta na objekat. Zgrada na krovu je tek posebna priča. Sve u svemu, nije loše ali da je moglo bolje, moglo je. Recimo, u odnosu na naučno-tehnološki park u Nišu deluje monotono i „korporacijski“.

 3. Zoran

  za mene – oblikovnost nula minus.
  tako stoje stvari, nema niko da se ljuti..

 4. Radovan III

  Na kojoj godini arhitekture se uči da jedna toaletna kabina ide na 2000m2 kancelarijskog prostora ,gde je predviđeno do 300 zaposlenih koji će skromno da dele tu jednu kabinu. I to sve uredno rentiraju jednoj stranoj kompaniji. Katastrofa! Oduzeo bih arhitekti licencu dozivotno a dozvolio bi mu jedino da projektuje štale malih površina.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *