Žute lepljive trake za distanciranje među ljudima; Foto: @natgeeoh(Instagram)
Arhitektura

Žute trake za socijalno distanciranje su novi arhitektonski element?

Lepljenjem traka po podnim površinama ili mestima za sedenje naglašava se potreba za distancom među ljudima u vreme pandemije.

Držite odstojanje od 2 metra! Ali kako ljudima skrenuti pažnju na socijalnu distancu kada su na otvorenom? Izgleda da su trake u žutoj boji pravi lek za ovu krizu!

Kako bi se što bolje prilagodili preporučenoj socijalnoj distanci među ljudima, stanovnici Singapura koriste lepljive trake kako bi razgraničili javne površine, kafiće kao i tržne centre. Međutim, nenamerna „nuspojava“ ovih mera je da je žuta lepljiva traka postala neki vid arhitektonskog elementa, piše This Is Colossal.

Nenamerna „nuspojava“ ovih mera je da je žuta lepljiva traka postala neki vid arhitektonskog elementa.

Pa tako na primer velike kružne nalepnice predstavljaju mesta na kojim bi trebalo da se stoji kada čekate red.

Klupe i stepenice u javnim prostorima, koje su predviđene za sedenje, jasno su podeljene trakama kako bi se obezbedila preporučena distanca.

Lepljenjem traka u formi slova „X“ obeleženi su stolovi u kafićima koji se ne koriste kako bi se napravila distanca, ali i sedišta u javnom prostoru koja se preskaču iz istog razloga.

Svakako, lepljenjem traka u javnom prostoru kreirane su geometrijske forme koje su u određenoj meri transformisale prostor.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *