Sve u ovom stanu je belo kako bi pogled na park došao u prvi plan.

Arhitektonski biro HAO Design potpisuje projekat enterijera stana u Tajvanu od 165 kvadrata čiji je glavni adut fantastični pogled na park.

Kako se akcenat ne bi skrenuo sa krošnja drveća, dneva soba koja cela gleda na park potpuno je bela! Ipak, ona ne deluje ni malo hladno jer je utopljena klasičnim linijima.

Odustvom kolorita dobijen je elegantni prostor koji odiše monohromatskim stilom.

 

Beli podovi, beli zidovi, beo nameštaj, bela kuhinja: sve u ovom stanu je belo! Jedino bakarna boja na nogarama stolova i rasvete utopljava kolorit, navode arhitekte biroa HAO Design za ArchDaily.

Glavni detalj u velikom dnevnom boravku jeste Artemidin luster Mercury iznad trpezarijskog stola koji se pritom i reflektuje u zatamnjenom ogledalu. Ovaj luster može se nabaviti i u Srbiji kod Light Systems Design.

Iza rotirajuće TV police, napravljen je lounge deo za odmor i čitanje knjiga na udobnoj, i nikad prevaziđenoj, kožnoj fotelji Barcelona sa koje se, takođe, pruža pogled na park.

Za razliku od dnevnog boravka, mirni deo stana je potpuna kontra. Spavaće sobe su tople i ušuškane korišćenjem prirodnih materijala, bogatih tekstura i dekora.

Povezano: TOP 10 dizajnerskih stolica

Odustvo kolorita primenjeno je i u toaletima.

Osnova stana

Srodni linkovi na Gradnja.rs:

Foto: Hey! Cheese