Četvrti most u Novom Sadu; Foto: YouTube screenshot
Građevinarstvo

CRBC predstavio nova idejna rešenja za četvrti most u Novom Sadu

Nova verzija mosta preko Dunava ima karakterističan lučni pilon sa novosadske strane.

Maketa novog mosta preko Dunava u produžetku Bulevara Evrope koji će povezati Novi Sad sa obilaznicom u Sremskoj Kamenici, predstavljena je javnosti u junu prošle godine.

Međutim, izgled četvrtog novosadskog mosta još uvek nije definisan pa su tako predstavnici kineske kompanije CRBC, kome je poverena izgradnja mosta ali i Fruškogorskog koridora čiji je ovaj most sastavni deo, danas predstavili više idejnih rešenja za izgradnju novog mosta preko Dunava.

Lučni pilon sa novosadske strane; Foto: YouTube screenshot

Nova verzija mosta koja ima karakterističan lučni pilon sa novosadske strane koji kablovima nosi konstrukciju ispod sebe.

Za razliku od makete, na renderima se može videti nova verzija mosta koja ima karakterističan lučni pilon sa novosadske strane koji kablovima nosi konstrukciju ispod sebe. Most se dalje nastavlja u gredni, a potom ponovo prelazi u most sa pilonima koji dosta liči na varijantu mosta predstavljenu pre godinu dana.

Četvrti most biće deo Fruškogorskog koridora; Foto: YouTube screenshot

Nekoliko rešenja mosta

Sa kineskim kompanijom razgovarano je o nekoliko mogućih tehničkih i vizuelnih rešenja novog mosta kojem će ime izabrati Novosađani.

Veliki posao sledi i na eksproprijaciji zemljišta i sa bačke i sa sremske strane.

Plan je da se četvrti most preko Dunava u Novom Sadu gradi u nastavku Bulevara Evrope. Most se diže iznad nivoa terena pre kružnog toka na kojem se ovaj bulevar ukršta sa Bulevarom patrijarha Pavla i Bulevarom cara Lazara. Dalje most na stubovima nastavlja preko novog kružnog toka sa Heroja Pinkija i potom kod Šodroša prelazi Dunav i završava se na obilaznici u Sremskoj Kamenici.

Most se sremske strane kreće iz kružnog toka; Foto: YouTube screenshot

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. miki

    jao ovo je trash u najavi brate, zar opet? i ovaj novi most na starom mestu umesto žeželjevog je jeziv kao da je od plastike, tako jadno jeftino izgleda , a sad ovo …. brateee

Ostavite odgovor

Obavezna polja *