Model 4 kompanije Iglucraft; Foto: Iglucraft
Svetski projekti

Iglo za 21. vek: Ručno pravljena drvena kućica nudi luksuz u samo 20 kvadrata

Bungalov ima spavaću sobu, kuhinju, dnevni boravak i potpuno funkcionalno kupatilo, a teži ukupno 3,3 tone. Cena nije mala ali je opravdana za ovaj nivo opreme.

Ako ne želite da se odreknete luksuza, a voleli biste da provodite odmore u bunglaovu onda je ovo savršeno rešenje za vas.

Naime, u asortimanu Iglucrafta, kompanije iz Litvanije koja se bavi proizvodnjom ručno izrađenih luksuznih sauna i drvenih kućica, nalazi se Model 4 koji je privukao našu pažnju svojim dizajnom i opremljenošću.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Bruto površina kućice je 21,1 kvadratni metar; Foto: Iglucraft

Svaka kućica je pažljivo izrađena od strane stručnih majstora, koji koriste tradicionalne tehnike izrade koje se prenose s generacije na generaciju.

Kompanija Iglucraft je osnovana 2013. godine i od tada je stekla reputaciju u industriji luksuznih drvenih kućica, te se njihovi proizvodi danas mogu naći širom sveta, od Skandinavije do Sjedinjenih Američkih Država.

Oni koriste visokokvalitetno drvo, mahom borovo, koje je izuzetno izdržljivo i otporno na vremenske uslove. Svaka kućica je pažljivo izrađena od strane stručnih majstora, koji koriste tradicionalne tehnike izrade koje se prenose s generacije na generaciju.

Osim toga, Iglucraft se ponosi i svojim ekološkim pristupom. Sve kućice su energetski efikasne i koriste prirodne materijale kako bi smanjile negativan uticaj na životnu sredinu. Drvo koje se koristi za njihovu izradu dolazi iz održivih izvora i pažljivo se odabira kako bi se osigurali dugotrajnost i kvalitet.

Pogled na spavaću sobu; Foto: Iglucraft

Mogućnost prilagođavanja individualnim potrebama

Model 4 nudi udobnu spavaću sobu sa pogledom direktno iz bračnog kreveta, gde mogu da spavaju do 2 odrasle osobe i mala deca, kuhinju sa pametnim korišćenjem prostora, dnevni boravak i potpuno moderno kupatilo, a teži 3.300 kilograma.

Kuća zauzima bruto građevinsku površinu od 21,1 m², dok je u unutrašnjosti korisnicima na raspolaganju 9,29 metara dužine, 2,14 m visine i 2,1 m širine, sa korisnom površinom poda od 18,4 kvadratnih metara.

Kućice se mogu prilagoditi individualnim potrebama i željama kupaca, a u standardnu ponudu ulaze konstrukcija drvenog okvira, 3 sloja šindre od smrče u spoljašnjosti, 1 sloj aspen šindre u unutrašnjosti, potpuna izolacija i zidne drvene obloge od smreke.

Osnova

Model 4 opremljen je ventilacijom, bojlerom za vodu od 45 litara, električnim podnim grejanjem, LED osvetljenjem…

U osnovnu ponudu ulaze i prozori i vrata sa duplim staklom i drvenim okvirima, laminat na podu, tende za prozor u kupatilu i spavaćem delu, kao i ostava.

Od nameštaja tu su kuhinjski plakari, kuhinjski sto i stolice na izvlačenje, kupatilo sa sanitarnom opremom, ormar sa ogledalom i ugrađeni krevet (za dušek dimenzija 160 x 200 cm).

Što se tiče tehničkih standarda, Model 4 opremljen je ventilacijom, bojlerom za vodu od 45 litara, električnim podnim grejanjem, LED osvetljenjem koje se može zatamniti i multisenzorskim požarnim alarmom.

Detalj iz kuhinje; Foto: Iglucraft

4 različite boje u eksterijeru

Kao deo ekstra ponude, u bunglalov se mogu ugraditi radijator, klima uređaj, prirodne unutrašnje šindre, drveni parket, zavese, mreža za komarce, mini-frižider, kao i dodatna izolacija.

U eksterijeru, Model 4 dolazi u 4 različite standardne boje – kesten, lešnik, ebonovina i siva, dok standardni enterijer dolazi u beloj završnoj obradi.

Na kraju, sigurno će vas zanimati i cena ove kućice, a ona za standardni model iznosi 57.900 evra – bez PDV-a i troškova transporta.

Grafički prilozi

Osnova
Osnova
Preseci
Preseci

3D vizuelizacija

Ilustracija: Iglucratf
Ilustracija: Iglucratf
Ilustracija: Iglucratf
Ilustracija: Iglucratf

Foto-galerija

Model 4 kompanije Iglucraft; Foto: Iglucraft
Model 4 kompanije Iglucraft; Foto: Iglucraft
Foto: Iglucraft
Foto: Iglucraft
Foto: Iglucraft
Foto: Iglucraft
Foto: Iglucraft
Foto: Iglucraft
Foto: Iglucraft
Foto: Iglucraft
Foto: Iglucraft
Foto: Iglucraft
Foto: Iglucraft
Foto: Iglucraft
Foto: Iglucraft
Foto: Iglucraft
Foto: Iglucraft
Foto: Iglucraft

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Bosanac

    Hoće i milijarderi živjeti u ovakvim kućicama?

  2. LUX20

    stvarno je i preluksuzna ova kucica, a tek komotna

Ostavite odgovor

Obavezna polja *