Fasada u karakterističnom slogu opeke
Domaći projekti, Izdvojeno

Ovako će izgledati zgrada Epic Gamesa i 3Laterala u Novom Sadu

U Radničkoj ulici u Novom Sadu će do 2024. godine nići kampus s fasadom u karakterističnim slogom opeke koja poštuje građeno okruženje.

Nakon što su u junu kupili atraktivnu parcelu u Radničkoj ulici od skoro 6.500 kvadratnih metara, Epic Games i 3Lateral najavljuju izgradnju kampusa u Novom Sadu.

Danas je predat urbanistički projekat za zgradu nadomak Univerzitetskog centra, a završetak izgradnje kampusa i useljenje tima u novi radni prostor planiran je za 2024. godinu.

Multidisciplinarni radni prostor i tehnološki savremena zgrada

Kampus je osmišljen da bude inspirativan i multidisciplinarni radni prostor. Dizajnirano je okruženje koje će podržati celokupan razvojni ciklus savremenih tehnoloških rešenja – od istraživanja do proizvoda. Organizacija prostora i tehnička opremljenost kampusa biće posebno prilagođeni potrebama radnih procesa ali će omogućiti i dalje razvijanje grupe MetaHuman proizvoda, 3Lateral hardverskih i softverskih rešenja i stvoriti ambijent koji inspiriše tim ka daljim inovacijama.

“Vidimo veliki značaj u izgradnji prostora koji će dati neophodne alate našem timu, inspirisati stvaranje novih ideja i stimulisati međutimsku saradnju. Verujemo da će ova tehnološki savremena zgrada sa svojim bogatim programom omogućiti našem rastućem timu da dodatno proširi opseg i kvalitet kreativnih aktivnosti.” izjavio je Vladimir Mastilović, osnivač 3Laterala i potpredsednik za tehnologije u oblasti digitalnih ljudi u kompaniji Epic Games.

“Nastavićemo da podržavamo lokalni ekosistem i lokalne inicijative, dok paralelno sarađujemo sa Epic Games timovima širom sveta. Autentična opremljenost kampusa će osnažiti naš dalji rad na projektima kreiranja digitalnih ljudi, podsticati istraživanje i razvoj našeg doprinosa u AAA produkciji video igara i doprineti razvoju tehnologija i proizvoda relevantnih za realizaciju Metaverse ideje.”

Atraktivna zgrada na atraktivnoj lokaciji

Zgrada ima atraktivnu fasadu od opeke koja je karakteristična za ovaj kraj Novog Sada.

Kao što se može videti na priloženim renderima, buduća zgrada ima atraktivnu fasadu izvedenu u karakterističnom slogu opeke sa naglašenim vertikalama i zelenilom. Radničkom ulicom dominira opeka na fasadama tako da će se ovakva zgrada dobro uklopiti u građeno okruženje.

“Iako smo u ranoj fazi projekta, objavljeni detalji predstavljaju okvir za izgradnju našeg novosadskog kampusa. Posebnu pažnju posvećujemo ekološki održivim sistemima i poštovanju okruženja u kome će se kampus nalaziti. Verujemo da projektno rešenje neguje duh kraja u kom gradimo i upotpunjuje izgled ulice i zelenila u njoj.” izjavio je Mike Millest, menadžer za izgradnju u kompaniji Epic Games.

Doduše, ovo su konceptualne slike koje predstavljaju viziju zgrade koju Epic Games i 3Lateral žele za izgrade. Finalni izgled zgrade detalji materijalizacije, rasveta, tačne dimenzije i proporcijski odnos elemenata, odabir zelenila kao i drugi elementi podložan je promenama tokom daljeg razvoja dizajna, navodi se u saopštenju.

Saradnja s domaćim kompanijama

Fizička blizina kampusa Univerzitetskom centru u Novom Sadu, kao i planirana izgradnja auditorijuma za razmenu znanja u kampusu, dodatno će ojačati partnerstvo kompanije sa univerzitetima u Srbiji i produbiti saradnju između industrije i nauke. Kao lokalni Unreal Engine razvojni centar, 3Lateral će nastaviti da podržava projekte koji se oslanjaju na Unreal Engine tehnologije.

Ostvarena je bliska saradnja sa CBRE, partnerom koji upravlja projektom za izgradnju 3Lateral kampusa, kao i grupom projektanta i konsultanata koji imaju veliko lokalno, ali i međunarodno iskustvo.

Izrada glavnih projektnih elaborata poverena je firmama iz Srbije – A3 Architects, Antipod, DNEC, BWK i Cepting, a uz podršku globalnih konsultanata kao što su AltaTech, Theatreplan, Sandy Brown i Guidepost. Zajedničkim trudom, definisan je projekat koji integriše zanimljiva i aktuelna inženjerska rešenja, posebno u domenima dizajna data centra, bezbednosnih sistema, auditorijuma i akustike.

Završetak 2024. godine

Predaja urbanističkog projekta predstavlja veliki korak bliže ka realizaciji 3Lateral kampusa. Završetak izgradnje kampusa i useljenje tima u novi radni prostor planiran je za 2024. godinu.

Akvizicija

Podsetimo, Epic Games, koji stoji iza hit igre Fortnite ali i Unreal Enginea koji se koristi i u arhitektonskoj vizuelizaciji, pre dve godine je akvizirao novosadski gaming studio 3Lateral. 

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

6 komentara

 1. nsadjanin

  pricalo se da ce 3lateral da radi norman foster… eh

 2. arhitekta

  ova zgrada je hibrid zgrade Infobip-a i Mia Dorćol

 3. 3M Ale

  3lateral,
  znaci navoda, citati, nigde Pr, nigde ni jedne persone,…
  Da li je to strah, ili ?

 4. Didi

  Kao laik, meni ovo izgleda kao neka sektaška građevina, nekako me plaši, stvara nelagodu kad je vidim.

 5. Dje

  Ovo je ekstremno ruzno

 6. miki

  meni je ovo fenomenalno, već vidim kulise za nastavak sage o vampirima!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *