Budući izgled Colburn Centera u Los Anđelesu; Rendering: Gehry Partners
Svetski projekti

Muzika i ples u ritmu arhitekture Frenka Gerija

Rasadnik talenata dobija kompleks sa koncertnom dvoranom kapaciteta 1.000 sedišta, novim plesnim studijima i ozelenjenim otvorenim trgom.

Frenk Geri, proslavljeni američki arhitekta kanadskog porekla, otkrio je dizajn za Colburn Center, objekat kojim se predviđa proširenje kampusa poznate škole muzike i plesa za više od 9.000 kvadratnih metara.

Centar će služiti kao kulturno i građansko sedište u srcu centra Los Anđelesa, zahvaljujući planiranim javnim programima, kao i koncertnoj i obrazovnoj saradnji sa lokalnim i gostujućim umetnicima.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Centar će upotpuniti funkcionalnost ali i arhitekturu ranije izgrađenih objekata škole; Rendering: Gehry Partners

Početak rada 2023. godine

Lociran preko puta postojećeg kampusa škole Colburn, Centar će upotpuniti funkcionalnost ali i arhitekturu ranije izgrađenih objekata, u kojima se u proseku održava preko 500 nastupa godišnje, piše ArchDaily.

Novi kompleks, koji bi sa radom trebalo da počne 2023. godine, zajedno sa projektima u okolini – nezavršenom zgradom mešovite namene The Grand i čuvenom dvoranom Walt Disney Concert Hall  predstavljaće najveću na svetu koncentraciju objekata koje je projektovao Frenk Geri na jednom mestu.

Novi kompleks trebalo bi da počne s radom sledeće godine; Rendering: Gehry Partners

Dizajn enterijera koncertne dvorane promoviše bliži vizuelni odnos između izvođača i publike.

Dizajnom je predviđeno formiranje kompozicije prozirnih i netransparentnih blokova koji se međusobno spajaju i prate prirodni obris lokacije.

Proširenjem je uključeno formiranje koncertne dvorane sa 1.000 sedišta, čiji dizajn enterijera promoviše bliži vizuelni odnos između izvođača i publike, postavljajući sedišta prvog reda u visini očiju sa izvođačima.

Takođe, sala će biti opremljena i tzv. orkestarskom rupom, kao i pozornicom dovoljno velikom da primi i najveće ansamble.

Proširenjem je uključeno formiranje koncertne dvorane sa 1.000 sedišta; Rendering: Gehry Partners

Vizuelni pristup kroz staklene fasade

Četiri plesna studija profesionalne veličine, kao i fleksibilni studio teatar sa 100 sedišta „obmotani“ su staklenim fasadama, pružajući vizuelni pristup ka vežbama i nastupima koji se dešavaju u unutrašnjosti.

Centar će biti opremljen multimedijalnom tehnologijom i opremom za produkciju, uključujući objekte za snimanje i strimovanje i prostore za izvođenje.

Plesni studiji nalaze se iza staklenih fasada; Rendering: Gehry Partners

Planirano je da vrtovi budu raspoređeni po čitavoj lokaciji kako bi se obezbedilo dovoljno zelenih prostora.

Kada su javni prostori u pitanju, otvoreni trg planiran je kao sastavni deo projekta i baš ovaj prostor – zbog svoje pozicije ali i dizajna objekata – biće mesto sa kog će moći da se posmatraju raznovrsni izvođački umetnički programi.

Planirano je da vrtovi budu raspoređeni po čitavoj lokaciji kako bi se obezbedilo dovoljno zelenih prostora, kao i prijatan pešački pristup obližnjim čvorištima javnog prostora.

Planirano je da vrtovi budu raspoređeni po čitavoj lokaciji; Rendering: Gehry Partners

Foto-galerija

Budući izgled Colburn Centera u Los Anđelesu; Rendering: Gehry Partners
Budući izgled Colburn Centera u Los Anđelesu; Rendering: Gehry Partners

Rendering: Gehry Partners

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *