Projekat Harmonija Resort trebalo bi da bude završen do kraja 2023; Render: Arch View
Domaći projekti

Kopaonik dobija luksuzni rizort sa prvim zatvorenim akva-parkom u Srbiji

Kompleks će imati i novi hotel sa 149 smeštajnih jedinica, zatvoreni amfiteatar, kao i vile u nizu ispod kojih će se naći garaža na dva nivoa sa 120 parking mesta.

U vikend naselju na oko šest kilometara od centra Kopaonika i tri kilometra od ski staze Sunčana dolina, u toku je izgradnja luksuznog odmarališta Harmonija Resort.

Kako je najavljeno iz istoimene kompanije iz Raške, koja je investitor ovog projekta, čitav kompleks će biti sastavljen od dva hotela, vila u nizu sa podzemnom garažom, jedinstvenim zatvorenim akva-parkom i sopstvenim zatvorenim amfiteatrom.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Investitor projekta je Harmonija Resort d.o.o. iz Raške; Render: harmoniapalace.rs

Pet zvezdica i 149 smeštajnih jedinica

Prema rečima Aleksandra Vujanca, vlasnika firme, trenutno se gradi luksuzni hotel Harmonia Palace sa 5 zvezdica i 149 smeštajnih jedinica, koji će sadržati kako pansionski tako i panoramski a-la-carte restoran, luksuznu recepciju i barove, dečju igraonicu i druge sadržaje.

“Gradnja prvog, većeg dela ovog hotela započeta je prošlog proleća, a drugi deo, B blok ovog hotela počinje do leta. Pre toga smo već sagradili hotel Harmonija sa 4 zvezdice sa spa centrom i restoranom koji se takođe nalazi u sklopu rizorta”, izjavio je Vujanac za eKapiju.

Kamen i drvene obloge u enterijeru hotela Harmonia Palace; Render: harmoniapalace.rs

Ispod pet vila u nizu će se nalaziti garaža na dva nivoa sa 120 parking mesta.

Dodaje da prvi hotel Harmonija ima 68 apartmana, a još oko 50 biće dostupno posetiocima u okviru 5 vila u nizu koje su trenutno u fazi projektovanja i ispod kojih će se nalaziti dva nivoa garaža sa 120 parking mesta.

“Poseban kuriozitet rizorta biće teatar Concordia sa 600 mesta u blizini vila, koji se trenutno projektuje i počeće da se gradi ove godine, a zamišljen je kao zatvoreni amfiteatar za priređivanje pozorišnih predstava, muzičkih događaja, ali i organizovanje kongresa”, rekao je vlasnik firme koja je prethodnih godina osnovala i serijski i filmski festival Zlatna omorika.

Zatvoreni amfiteatar Concordia imaće 600 mesta; Render: Arch View

Vodene atrakcije u Harmolandu

Ipak, glavna atrakcija celog odmarališta svakako će biti  Harmoland, prvi zatvoreni akva-park u Srbiji koji će se prostirati na 1.388 kvadratnih metara zatvorenog prostora i moći će da primi do 400 osoba.

Harmoland će imati dva bazena, dečju zonu, četiri otvorena i zatvorena tobogana i vodene atrakcije kao što su brza reka i vodeni slapovi.

Akva-park će moći da primi do 400 osoba; Render: Bibis

Završetak gradnje čitavog kompleksa očekuje se krajem sledeće godine.

Kako dodaje vlasnik firme Harmonija Resort d.o.o., projekat za akva-park radila je kompanija Bibis iz Beograda, dok je za projektovanje ostatka rizorta bila zadužena firma Arch VIEW iz Lazarevca, na čelu sa arhitektom Draganom Jakovljevićem kao odgovornim projektantom.

Sagovornik eKapije ističe da je ovo odmaralište prvi projekat njegove kompanije, te da se završetak gradnje čitavog kompleksa očekuje krajem sledeće godine.

Foto-galerija

Projekat Harmonija Resort trebalo bi da bude završen do kraja 2023; Render: Arch View
Projekat Harmonija Resort trebalo bi da bude završen do kraja 2023; Render: Arch View

Renderi: Arch View, Bibis, harmoniapalace.rs

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

3 komentara

 1. Alex

  Šteta, dobro nam poznata (investitorska) matrica „kvantitet na uštrb kvaliteta“ – arhitektura van konteksta, predimenzionirano (najmanje dve etaže su višak), izgled objekta generički i neinventivan, predviđeni materijali neubedljivi (previše stakla), zelenilo (inače vrlo važno za objekte koji se grade u zonama izuzetnih prirodnih odlika) nabacano i (vidi se) bez ikakvog projekta pejzažne arhitekture … i čemu palme?!

 2. Marina

  Preglomazno. Ne skrnavite toliko pejzaz. Spratnost treba biti niza za bar 5 nivoa.

  1. Dragan

   Marina objekat ima prizemnje +sprat + potkrovlje Sve ostalo je u zemlji

Ostavite odgovor

Obavezna polja *