Aerodrom Nikola Tesla dobija drugi sprat? Foto: Tangosix
Aktuelno

Kako će izgledati dogradnja Aerodroma Nikola Tesla

Vinci Airports, novi operater aerodroma Nikola Tesla, svečano je obeležio početak svog upravljanja najvećim srpskim aerodromom, kada je i pokazao njegov mogući novi izgled.

Događaj pod nazivom „Osvetljavamo vaš svet“ kojim je povezano nasleđe Nikole Tesle i slogan kompanije Vinci Airoport „Otvaramo vaš svet“ održan je 13. februara na beogradskom aerodromu povodom obeležavanja početka koncesije. Tom prilikom, prikazan je promotivni video koji je sadržao nekoliko 3D rendera od kojih su pojedini na sebi imali disklejmer „Visuals not final“, piše domaći vazduhoplovni portal Tango Six.

Prilaz aerodromu više neće biti isti; Foto: Tango Six

Sudeći prema renderu, aerodrom u Beogradu će zadržati ime Nikole Tesle.

Najinteresantniji renderi su bili oni koji oslikavaju planirano projektovanje nove glavne prilazne saobraćajnice ispred oba terminala. Rešenje koje je uobičajeno na većini svetskih aerodroma.

Nekoliko grafika unutrašnjosti zgrade koje su iskorišćene u videu gotovo sigurno nemaju nikakve veze sa budućim izgledom. Na jednoj ime aerodroma je „Airport Nikolas Tesla“.

Međutim, posebno interesantan je bio pogled na C hodnik Terminala 2 gde se jasno vidi nadogradnja još jednog sprata. Ovde se najverovatnije radi o sada već poznatom planu koncesionara da fizički odvoji dolazeće i odlazeće putnike i poveća ukupnu (najbitnije komercijalnu) površinu terminala.

Jedan od rendera koji prikazuje novi raspored pristupnih saobraćajnica; Foto: Tango Six

Koncesija

Podsetimo, Vinci Airoport zvanično je preuzeo upravljanje beogradskim aerodromom 22. decembra prošle godine, a prve detaljnije informacije o planiranim budućim radovima na „Nikoli Tesli“ javnost je dobila 21. januara ove godine kada je kompanija Terna S.A. sa koncesionarom potpisala ugovor o obavljanju radova na izgradnji i rekonstrukciji aerodroma.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. itwasntme

    Radio amaterski renderi – igrala se deca – u vrednosti od 100e/kom oslikavaju dundjeraj cele akcije!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *