Konkursi

Konkurs za Bijenale arhitekture u Veneciji 2018.

Raspisan je konkurs za idejno rešenje postavke unutar paviljona Republike Srbije na predstojećem Bijenalu arhitekture u Veneciji, sa temom Freespace.

Ministarstvo kulture i informisanja i Muzej primenjene umetnosti u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije raspisuju konkurs za projekat predstavljanja Republike Srbije na 16. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji (La Biennale di Venezia) 2018. godine.

Umetnički direktori – kustosi predstojećeg Bijenala arhitekture u Veneciji, irske arhitekte Ivon Farel (Yvonne Farrell) i Šeli Meknamara (Shelley McNamara) postavile su temu bijenala: Slobodan prostor (Freespace).

Različitost i kontinuitet u arhitekturi

Predstojeće Bijenale arhitekture biće fokusirano na arhitekturu i njene pouke: „Pozivamo sve učesnike i sve nacionalne paviljone da u Veneciju dovedu svoj Slobodni prostor, da bismo svi zajedno mogli da otkrijemo različitost, specifičnost i kontinuitet u arhitekturi koja se zasniva na ljudima, mestu, vremenu, istoriji, da održe kulturu i važnost arhitekture na ovoj dinamičnoj planeti“, rekle su arhitekte.

Rok za slanje radova je 1. decembar 2017. godine.

Konkursna dokumentacija:

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *