Nameštaj i oprema, Sajmovi

Konstantin Grčić za Magis prebacio nameštaj iz hladnih magacina u kućni ambijent

Slavni dizajner obnovio je saradnju sa kućom Magis kolekcijom metalnih komoda i ormarića Chess.

Kolekcija je premijerno prikazana na Salonu nameštaja u Milanu koji je zvanično završen prekjuče. Kao i obično kada se radi o tandemu Magis-Grčić, kolekcija je izazvala veliku pažnju. U pitanju je još jedna u nizu premijera Grčićevih radova na milanskom salonu, a Magis se do sada pokazao kao najbolji domaćin.

Svi elementi iz kolekcije CHESS mogu da se kombinuju na različite načine.

Grčić je inspiraciju za ovu kolekciju našao u sistemima za skladištenje koje se koriste u velikim magacinima.

Grčić je inspiraciju za ovu kolekciju našao u fabrikama čelika koje je obilazio u Italiji. Pažnju mu je privukla tehnika koju radnici u fabrici Fami (Vićenca) koriste za pravljenje kompleksnih sistema za skladištenje. Tako je dizajn opreme za velike magacine odlučio da prebaci u kućni ambijent.

Kolekcija CHESS izložena na posebnom štandu u Milanu

Iz industrije u domove

„Namenu ovih objekata pokušali smo da izmenimo nizom malih promena, i tako od industrijskih predmeta dobili proizvode koji bi mogli da se uklope u kućno i kancelarijsko okruženje“, izjavio je Grčić za Dezeen, pritom dodavši da dimenzije originalnih objekata nisu menjane, već da su poslužile kao osnovna ispiracija.

Konstantin Grčić sa novom kolekcijom Chess za Magis

Kolekcija CHESS sastoji se od nekoliko čeličnih komoda različitih velčina koje je moguće uklopiti na različite načine, a otvaraju se putem fioka ili kliznih vrata. Trenutno dostupne boje su bela i bordo, a svi modeli imaju ručice od hrastovine.

Detalji od hrastovine osvežili su celu kolekciju.

Plodonosna saradnja

Verujemo da će ova kolekcija nastaviti niz uspešnih saradnji između Grčića i italijanskog lidera u proizvodnji nameštaja. Magis je do sada izbacio nekoliko proizvoda po nacrtu nemačkog dizajnera uključujući i slavnu „stolicu broj jedan“ (Chair One) iz 2004. koja se naša i na našoj listi 10 najboljih dizajnerskih stolica.

Ko bi rekao da je ovakav nameštaj prvobitno služio za skladištenje u industrijskim halama?

Uspešna nedelja u Milanu za Magis

Inače, Magis je na proteklom Salonu u Milanu zabeležio jedan od svojih najvećih uspeha, budući da su u društvu kompanija cc-tapis i Sanwa osvojili nagrade za najbolju prezentaciju.

Njihov grandiozni štand krasio je niz eklektičnih kolekcija, uključujući i kolekciju intrigantnih animalističkih lampi. Jedni su od retkih italijanskih velikana koji su se ove godine poigrali jarkim bojama, gotovo u potpunosti zaobišavši aktuelne trendove. Sve u svemu, može se reći da im se hrabrost u nastupu definitivno isplatila.

Foto: Magis

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

Ostavite odgovor

Obavezna polja *