Arhitektura

Konzolna betonska kuća gradi se za potrebe snimanja reklame

U cilju promocije novog Infiniti vozila QX80, projektovana je vikendica koja je okačena o strmu stenovitu liticu u Kanadi.

Arhitekta i osnivač studija OPA i LAAV architects, Laertis Antonios Ando Vassiliou, tokom juna 2017. godine izabran je za ambasadora novog Infiniti vozila QX80 što podrazumeva učešće u nekoliko komercijalnih video-spotova. Osim toga, arhitekta je angažovan i da projektuje ekskluzivnu vikendicu na izabranoj lokaciji koja bi se koristila u svrhe promocije vozila. Rezultat je jednako impresivan kao i luksuzni Infiniti koji treba da se tu reklamira!

Kuća je prepuštena preko litice i u tom delu je organizovana spavaća soba iz koje se pruža prelep pogled na reku.

Iz postavljenog zadatka proizašao je projekat konzolno oslonjene betonske vikendice na stenovitoj litici. Ovaj impresivni objekat nozi naziv Maralah, kako su domorodačka plemena na ovoj teritoriji nazivali onog/onu koji je rođen tokom zemljotresa, piše Designboom.

Betonska konzola

Vikendica je jednim svojim delom ukopana u stenu, dok se ostatkom prepušta preko litice i u tom delu je organizovana spavaća soba iz koje se pruža prelep pogled na obližnju tirkiznu reku.

U prvom delu vikendice smeštena je kuhinja sa trpezarijom, a nekoliko stepenika niže nalazi se spavaća soba i kupatilo. Nasuprot kuhinje je čitaonica sa prelepim pogledom, obzirom da je čitava vikendica izvedena u otvorenom konceptu. Duž prostora za čitanje betonski zid zamenjen je slojevima lokalnog krečnjaka.

Vikendica Maralah ima relativno malu površinu od 45 kvadratnih metara i dodatnih 20, koji služe kao rezervoar za vodu.

Prema predstavljenom projektu planirano je da bude izgrađena od betona, u kombinaciji sa staklom i čelikom u završnoj mat crnoj boji.

Brend Infiniti je divizija japanskog Nissana koji ovom automobilskom gigantu služi za plasman luksuznih vozila na svetsko tržište. Sličan koncept ima i Toyota koja svoja vozila iz premium klase prodaje pod brendom Lexus.

Rendering: LAAV architects

Kada ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *