Nameštaj i oprema

Najlepša kupatila na Sajmu nameštaja 2018. u Milanu

Za sve koji vole sveden ali efektan enterijer, na sledećim primerima može pronaći inspiraciju za buduće rešenje kupatila. Ovo su kupatila po poslednjoj italijanskoj modi!

Na ovogodišnjem Sajmu nameštaja u Milanu, koji se održao u aprilu, 243 brenda predstavilo je svoju bogatu ponudu za sledeću sezonu. Svi oni izložili su svoje modele kupatilskih elemenata, a posebno su se istakle zanimljive minimalističke kolekcije. Svedene linije, odsustvo kolorita, imitacije betona, kupatilski nameštaj od crnih čeličnih profila dominirali su na štandovima najznačajnih proizvođača koji postavljaju standarde. Izgleda da je svedenost ponovo u modi! Ali krenimo redom.

Craft 2.0 – Stefano Cavazzana, Novello

Inspirisana japanskim dizajnom enterijera, Novello kolekcija kupatilskih elemenata, koju je dizajnirao venecijanski dizajner Stefano Cavazzana, izgleda kao da je pravljena ručno. Međutim, zahvaljujući kombinaciji prirodnog kamena i vitkih metalnih elemenata, ova kolekcija izgleda veoma elegantno.

Belt – Meneghello Paolelli Associati, Arbi

Belt je jedna od tri kolekcije koje je dizajnerski studio Meneghello Paolelli Associati kreirao za Arbi. Kolekcija uključuje slobodnostojeću kadu i pet modela umivaonika. Detalj koji je zajednički za sve modele jeste zaobljena forma koja kao da je stegnuta pojasom, pa odatle i ovakav naziv kolekcije.

Arco – MUT, Ex.T

Španski studio Mut dizajnirao je za Ex.T kombinovani sistem umivaonika s velikim ogledalom elegantnog rama. Slavina i ram mogu biti u mat crnoj boji ili u mesingu, piše Dezeen.

Ribbon – Sebastian Herkner, Ex.T

Ex.T je predstavio još jednu liniju kupatilskog nameštaja, koju je za njih osmislio nemački dizajner Sebastian Herkner. Ovu liniju, koju čini slobodnostojeća kada i lavabo, karakteriše kombinacija mermernih i metalnih detalja.

Intreccio – Paolo Ulian, Antonio Lupi

Inspiracija Paolo Uliana za ovaj slobodnostojeći umivaonik bila je pletena korpa. Ugrađena rasveta postavljena je između zakrivljenih slojeva kako bi se naglasila valovitost umivaonika. Time je dobijena suptilna igra senki.

Accents – OEO Studio, Mutina

Proizvođač pločica Mutina dopunio je svoju ponudu kupatilskim elementima poput nameštaja, držača za peškir, pa i pregrada kojima se može razdvojiti prostor. Dizajn linije Accents uradila je danska arhitektonska firma OEO Studio.

Siwa – Andrea Parisio i Giuseppe Pezzano, Cielo

Pravougaoni umivaonik proizvođača Cielo jednostavno je postavljen preko svedene baze koja može biti u drvetu ili u metalu te ne zauzima mnogo prostora, zbog čega je pogodan za mala kupatila. Prateće ogledalo takođe je svedene geometrije, ali se može dopuniti nizom dodataka.

SK-IN Decor Frame – VismaraVetro

Eksperti za tuš kabine VismaraVetro predstavili su novi model SK-IN Decor Frame kojeg karakteriše štampana linijska podela panela koja izgleda kao prozorčići.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Stefan

    Šta je ovde lepo?

Ostavite odgovor

Obavezna polja *