Superbrzi automobil na gradilštu kod Zagreba; Foto: YouTube
Aktuelno

Neverom u nadzor: Pogledajte kako električni auto podnosi gradilište

Mate Rimac provozao je svoj superbrzi automobil na gradilištu kampusa Rimac nedaleko od Zagreba testirajući njegove offroad sposobnosti.

U Svetoj Nedelji kod Zagreba krajem avgusta započeta je izgradnja budućeg globalnog sedišta kompanija Bugatti Rimac i Rimac Technology, vrednog 200 miliona evra. U toku su radovi na izvođenju temelja i dijafragmi, a podignuti su i prvi stubovi.

Upravo to je bio idealan poligon za testiranje ali i promociju Rimčevog automobila Nevera koji će se upravo sklapati na ovom mestu. Naime, Mate Rimac, vlasnik kompanije, provozao je ovaj superbrzi električni automobil između stubova i temelja po gradilišnom blatu.

Pogledajte kako driftuje blatnjava Nevera:

Pogledajte još na Gradnja.rs:

200 hiljada kvadratnih metara

Novi kompleks kod Svete Nedelja omogućiće povećanje razvojnih i proizvodnih kapaciteta – od maloserijskih projekata, koji su donedavno bili dominantan posao ove hrvatske kompanije, do velikoserijske proizvodnje sistema električnih pogona, baterijskih sistema i ostale tehnologije razvijene za globalne automobilske gigante.

Istovremeno, u Kampusu će se proizvoditi Rimac Nevera kao i ključne komponente za buduće Rimac i Bugatti modele. Kampus je izgrađene površine od 100.000 kvadratnih metara, a ukupne površine od 200.000 kvadratnih metara. Izvođač radova je firma Facies iz Svete Nedelje, a projekat je uradio 3LHD.

2.500 radnika

S obzirom na brzu stopu rasta kompanije, Kampus je dizajniran tako da se može proširiti s vremenom,  a da se i dalje uklapa u okruženje. Dugoročno gledano, na novoj lokaciji biće zaposleno više od 2.500 radnika, što je dvostruko više od trenutnog broja zaposlenih u Rimac Grupi.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *