Jugovićevo je naselje na severu Novog Sada; Foto: Aleksandar Morović za Gradnja.rs
Novi objekti

Naselje Jugovićevo u Novom Sadu dobija osnovnu školu za 600 đaka

Pored šest učionica opšte namene i 10 učionica za kabinetsku nastavu, škola će imati i salu za fizičko sa tribinom sa 129 mesta, kao i biblioteku s čitaonicom. 

U delu novosadskog naselja Jugovićevo, u kojem se od 2019. godine grade stanovi za pripadnike službi bezbednosti, u naredne dve i po godine biće izgrađen školski objekat koji će pohađati 600 osnovaca.

Javnu nabavku za izbor izvođača radova raspisala je OŠ „Dositej Obradović“, za projekat arhitekture bio je zadužen studio Mod arhitekt iz Novog Sada, dok je procenjena vrednost radova oko milijardu dinara.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Situacioni plan

Bruto površina 4.606 kvadrata

Nova škola imaće spratnost P+1 i biće izgrađena u Ulici Aleksandra Benjaka, odakle je predviđen i prilaz predmetnoj građevinskoj parceli, površine od oko 14.852 kvadratna metra.

Škola će zauzimati bruto površinu od 4.606 m², a u funkcionalnom smislu projektovana je tako da je akcenat dat ulaznom holu.

On će se nalaziti u sredini objekta i spojiće nastavni blok s jedne strane i ekonomski i administrativni blok, kao i salu za fizičko sa druge strane.

Osnova prizemlja

Projektovano je šest učionica opšte namene za nastavnu nižih razreda i 10 učionica za kabinetsku nastavu namenjenih višim razredima.

Nova škola biće namenjena za dvosmenski rad, sa mogućnošću nadogradnje nastavnog bloka, čime bi se omogućio prelazak na jednosmenski rad.

U objektu je planirano 20 odeljenja, a projektovano je šest učionica opšte namene za nastavnu nižih razreda i 10 učionica za kabinetsku nastavu namenjenih višim razredima.

U nastavnom bloku za niže razrede nalazi se i produženi boravak i kabinet likovnog obrazovanja. Na spratu bloka za niže razrede nalazi se prostorija namenjena sekcijama, pripremama učenika za takmičenje, dodatna nastava.

Osnova sprata

Sala za fizičko projektovana za nezavisan rad

Ekonomski blok se nalazi u prizemlju i sadrži trpezariju, kuhinju sa pratećim sadržajem i prostorije namenjene zaposlenom osoblju.

Administrativni blok se nalazi na spratu i sadrži: zbornicu, arhivu, server sobu, kancelarije i tako dalje. Tu se nalazi i biblioteka sa čitaonicom i medijateka.

Sala za fizičko vaspitanje imaće tribine sa 129 mesta i biće opremljena i svlačionicama i toaletima sa tuš kabinama, a projektovana je tako da se može koristiti i nezavisno od rada škole.

Presek 1-1

Ponude do 25. septembra

Kako prenosi 021.rs, Grad Novi Sad je u budžetu za ovu godinu obezbedio 155 miliona dinara, dok će se ostatak izdvojiti u naredne dve godine.

Rok za dostavljanje ponuda na javnoj nabavci za izgradnju nove škole u naselju Jugovićevo je 25. septembar 2023. godine.

Grafički prilozi

Situacioni plan
Situacioni plan
Presek 1-1
Presek 1-1
Presek 2-2
Presek 2-2
Osnova prizemlja
Osnova prizemlja
Osnova sprata
Osnova sprata
Osnova krova
Osnova krova

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *