Prijave za Brick Award 24 koju dodeljuje kompanija Wienerberger su otvorene; Copyright: Anders Sune Berg
Aktuelno, Promo

Otvoren konkurs za Brick Award 24 nagradu iz oblasti arhitekture

Počele su prijave za najprestižniju nagradu u arhitekturi – Brick Award 24. Iskoristite jedinstvenu priliku i predložite vaš projekat najkasnije do 14. marta.

Kompanija Wienerberger poziva sve zainteresovane da konkurišu za nagradu Brick Award 24 koja se dodeljuje za najbolje arhitektonske projekte na kojima je korišćena glinena opeka.

Brick Award je međunarodno priznata nagrada i predstavlja nagradu za izvanrednu arhitekturu od opeke.

Za nagradu Brick Award 2024, Wienerberger poziva arhitekte, kritičare arhitekture i novinare arhitekture iz čitavog sveta da prijave svoje projekte.

Da li ste već pročitali?

Jedan od dobitnika nagrade Brick 20 bila je i zgrada univerziteta u gradu Silesia; Foto: Adrià Goula

Prijave do 14. marta

Nagrada Wienerberger Brick, koja je prvi put uvedena 2004. godine, je arhitektonska nagrada koja se dodeljuje svake dve godine za izvanredne primere modernih i inovativnih arhitektonskih rešenja u kojima se koristi opeka.

Prijave projekata putem on-line kanala mogu podneti arhitekte, kritičari i novinari arhitekture do 14. marta 2023. godine. Prijavni formular možete popuniti na zvaničnoj stranici Brick Award 24.

Učešće u konkursu je besplatno. Formular za prijavu se sastoji od osnovnih podataka o projektu, kratkog informativnog teksta koji opisuje projekat, kao i polja za dodavanje slike i plana objekta.

Kriterijumi ocenjivanja i učešća

Kriterijumi za ocenjivanje obuhvataju inovativni koncept dizajna i arhitekture, veštu i inovativnu upotrebu glinenih građevinskih materijala, kao i kvalitet arhitekture u smislu estetike, oblika i konstrukcije projekta.

Posebna pažnja je usmerena na održivost, otpornost na klimatske uslove, energetsku efikasnost, pristupačan život – adekvatnost projekta u odnosu na namenu, tip zgrade i kulturni kontekst.

Značajan deo projekta mora se sastojati od glinenih građevinskih materijala (blokovi od opeke, fasadne cigle, glinene ploče za popločavanje, glineni crep, glinene listele itd.).

Ova kuća u Samoboru sagrađena je od Porotherm blokova i Wienerberger natur crepa; Foto: Urbane Ideje

Podneti projekat mora se uklopiti u neku od 5 definisanih kategorija: (1) Osećajte se kao kod kuće, (2) Deljenje javnih prostora, (3) Živeti zajedno, (4) Raditi zajedno i (5) Gradnja van okvira standarda.

Projekti koji se mogu prijaviti treba da budu završeni 2020. godine ili kasnije, i mogu obuhvatati novoizgrađene, renovirane i preurađene objekte.

Upotreba Wienerberger proizvoda nije relevantan faktor za učešće. Projekat može uključivati nove i ponovo upotrebljene cigle.

Upotreba Wienerberger proizvoda nije relevantan faktor za učešće.

Novčane nagrade

Nosioca Grand Prize nagrade (uključujući i ostale pobednike kategorija) očekuju novčane nagrade kao i prestižna titula nosilaca priznanja.

Nagrada se sastoji od novčanog iznosa od 7.000 evra za dobitnika glavne nagrade (ujedno i pobednika u kategoriji u kojoj je projekt prijavljen) i 5.000 evra za svakog pobednika u prestale četiri kategorije.

Za više informacija posetite www.brickaward.com

Povezani članci:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *