Stadion za Dinamo Vranje; Foto: Pro-ing
Novi objekti

Ovako će izgledati novi fudbalski stadion u Vranju na mestu Yumca

Novosadski PRO-ING potpisuje projekat stadiona visine 25 metara za 8.302 posetilaca koji se trenutno do 2. oktora nalazi na javnom uvidu.

Dinamo Vranje će po svemu sudeći uskoro igrati na novom stadionu. Naime, Grad Vranje oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju fudbalskog stadiona po projektu novosadskog biroa PROING.

Površina obuhvaćena urbanističkim projektom iznosi 5,3 ha, a reč je o prostoru na kojem se nalazi postojeći fudbalski stadion Yumco, koji ima severnu i južnu tribinu sa ukupnim kapacitetom od 5.000 mesta od čega je 1.005 sedećih.

Predviđeno je novi da stadion ispunjava uslove koje propisuje UEFA Pravilnik o stadionskoj infrastrukturi za sportske objekte kategorije 4.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Stadion kapaciteta preko 8.000 ljudi; Foto: Pro-ing

Kapacitet stadiona je 8.302 posetilaca i četiri VIP boksa. Predviđena spratnost je od P do P+4, a visina objekta do 25 m. Ukupna neto površina objekta iznosi 25.393, a bruto površina je 27.684 kvadrata.

U okviru obuhvata projekta, u istočnom delu kompleksa, formirani su parking prostori za putnička vozila (VIP posetioci), parking za osobe sa invaliditetom, parking za bicikle, parking za reportažna vozila, kao i dva podužna parkinga za autobuse.

Osim glavnog objekta, fudbalskog stadiona, planirane su dve portirnice i trafostanica. Izgradnja trafostanice je planirana u istočnom delu obuhvata, neposredno uz priključak na Ulicu omladinskih brigada.

Kategorija 4 UEFA; Foto: Pro-ing

Podsetimo, gradnja fudbalskog stadiona u Vranju najavljena je još 2019. godine, a početak radova bio je predviđen za kraj te godine.

Prvobitnim planom bilo je predviđeno da novi stadion u Vranju bude između fabrike duvana i sportske hale.

Udruženje Borino i evropsko Vranje (BEV) podnelo je peticiju u kojoj su tražili da novi stadion bude izgrađen na lokaciji kompanije Yumco, a da postojeći Sportski centar bude rekonstruisan.

Visina objekta 25 metara, Foto: Pro-ing

Javni uvid do 2. oktobra

Grad Vranje oglasio je javnu uvid urbanističkog projekta za izgradnju fudbalskog stadiona koji traje traje do 2. oktobra.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

2 komentara

 1. Ana

  Hleba, tj parizera, i igara…

  Šta je poenta zidanja ovolikih stadiona? Državna strategija kojoj je cilj šta?
  U celoj Srbiji su infrastruktura, objekti zdravstva, školstva, kulture, u savršenom stanju, pa mogu sad malo i stadioni da se prave. Mora da je zbog zdravlja dece.

  1. Pera

   Da tako je koje bre ovo ponasanje da Vranje ima ovav stadion pa ulice su nam ko u Bahmut slomismo kola a posebno sto mi nemamo fudbal i normalan klub mislim ovo je nenormalno kako se bacaju pare.

Оставите одговор

Obavezna polja *