Gradilište hotela Swissotel by Accor; Foto: NBC Univerzing
Građevinarstvo

Ovako izgleda trenutno najveće gradilište na Kopaoniku

Objekat površine od oko 12.000 kvadrata sa dve podzemne i pet nadzemnih etaža gradi su samom centru Kopaonika. Evo dokle su odmakli radovi.

Francuska multinacionalna ugostiteljska kompanija Accor, gradi na Kopaoniku hotel Swissôtel u partnerstvu s kompanijom KOP2020 d.o.o. prema projektu arhitekte Igora Vučelića iz beogradskog biroa Artecon/TRECO.

Hotel koji se nalazi odmah iza Viceroya i Granda, izvodi kompanija NBC Univerzing doo. Kao što se može videti na njihovim fotografijama, u toku su radovi na izvođenju konstrukcije podzemnih etaža hotela.

U pitanju je zaista veliki projekat bruto površine od oko 12.000 kvadrata spratnosti 2P0+Su+P+2+3Pk.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Stanje 3. maja 2023. godine; Foto: Gradnja

Hotel će se nalaziti u samom centru Kopaonika, pored skijaškog centra, na pešačkoj udaljenosti od žičara.

Hotel će prve goste primiti za zimsku sezonu 2024/2025. godine, a novoizgrađeni objekat će ponuditi 175 soba i apartmana, selekciju restorana, spa i velnes zone, konferencijske prostore i naravno skijašnicu.

Hotel će se nalaziti u samom centru Kopaonika, pored skijaškog centra, na pešačkoj udaljenosti od žičara.

Premium hotel

„Oduševljeni smo što možemo dovesti naš brend, Swissôtel, na ovo spektakularno odredište pružajući gostima zaista prvoklasno iskustvo zahvaljujući lokaciji hotela, luksuznom dizajnu i njegovoj posvećenosti prirodnom okruženju“ – rekla je na predstavljanju projekta Dilek Sezer, direktorka razvoja u South Eastern Europe Accor.

„Saradnja sa svetskim liderom u hotelijerstvu daje nam neverovatne mogućnosti za razvoj premijum hotelskih usluga u Srbiji. Pružajući gostima vrhunski standard, čvrsto verujemo da će se mnogi novi putnici odlučiti da otkriju neverovatnu prirodu i kulturu Srbije“ – istakao je svojevremeno Momčilo Đuričić iz KOP2020 doo.

Trenutno stanje gradilište hotela Swissotel by Accor; Foto: NBC Univerzing

Evo kako će hotel izgledati

Jednom kada se izgradi, hotel Swissotel će izgledati ovako:

Swissôtel u centru Kopaonika; Foto: TRECO

Rok do kraja 2024.

Datum početka izvođenja radova je 30.11.2022. godine, a planirani datum završetka izvođenja radova je kraj 2024. godine.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

6 komentara

 1. Jovan

  Sve zivo rasprodase,valjda je to Zlatno Doba GLUPOG NARODA.

 2. ciglaimalter

  Ne znam da li ste bili na Kopaoniku dok je sve bilo „naše“ i sad kad je sve „rasprodato“,ne može da se porede ti periodi kao ni prihodi koji se sad ostvaruju u odnosu na pre.

 3. Mini Max

  Deluje interesantno 🤍

 4. Мила

  što pre od Kopaonika napraviti – Zlatibor!?!

 5. Pamtite imena onih na izvrsnim funkcijama

  Kada svi ovi investitori pokupe novac od naroda prodajuci im luksuzan smestaj, model stanovanja 21.veka, oni ce vec biti daleko.Ovo je slicno uzimanje para kao devizna stednja, diplome,itd.Ovde ce ostati nakazna arhitektura gradova i naselja(i sad je, ali sa ovim add-onovima pojacano na maksimum) da cemo se moliti nekoj prirodnoj katastrofi ili novom bombardovanju. Ovo smo mi sami sebi uradili.Zapravo oni najsebicniji medju nama.

 6. Deki Kenta

  Ne lupetajte bre. Treba svima da nam bude drago sto jedan veliki svetski lanac dolazi kod nas. Neki turisti ce mozda otici, ali ce Swissotel i slicni privuci nove turiste, jer Swissotel ne dolazi tamo gde nece imati profit.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *