Arhitektura

Pola milijarde dolara za novi hotel u Velikoj jabuci

Još jedan hotel u nizu lanca Ritz-Carlton naći će se u centru Njujorka.

Nedavno su predstavljeni renderi na kojim se može videti dizajn kule visine 177 metara, podeljenih na 40 spratova. U objektu koji je projektovao arhitektonski studio Rafael Vinoly Architects biće smešteno 164 soba sa sjajnim pogledom na Medison Skver Garden.

Planirani su balkoni sa cvećem i velike otvorene terase koje će biti dovoljno visoke da se na njima nađe i nekoliko stabala drveća.

 

Za razliku od Pete Avenije, u ovom kvartu nema puno visokih nebodera, pa će se novi Ritz isticati svojom visinom. Naravno, ovakva lokacija ali i veličina objekta sa sobom nosi i srazmerno visoku cenu. Naime, izgradnja novog Ritza u Njujorku koštaće skoro pola milijarde, tačnije 484 miliona dolara.

Stabla na fasadi

Objekat će, prema prikazanim renderima, biti prepoznatljiv po znatnoj količini zelenila na svojoj fasadu. Planirani su balkoni sa cvećem i velike otvorene terase koje će biti dovoljno visoke da se na njima nađe i nekoliko stabala drveća, piše ArchDaily.

Hotel će se prostirati na 15.330 kvadratnih metara i u proseku, sobe će biti površine od oko 86 kvadratnih metara. Osim hotelskih soba, objekat će sadržati i nekoliko barova, restorana, krovnu terasu ali i dve balske dvorane. U 1.115 kvadratnih metara prizemlja organizovaće se maloprodajni prostori.

Planirano je da izgradnja objekta počne sledeće godine, dok se otvaranje hotela planira za početak 2021. godine.

Rendering: EB5 Capital

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *