Putovanje svetom sa Google Street View; foto: streetview.portraits
Arhitektura

Putnica s agorafobijom obilazi svet zahvaljujući Google Streetu

Osoba koja praktično ne izlazi iz kuće, napravila je fantastične fotografije širom sveta na jedan potpuno originalan način.

Instagram nalog @streetview.portraits prepun je lepih fotografija arhitekture zabeleženih širom zemljine kugle. Na prvi pogled, učiniće vam se da su one delo profesionalnog fotografa, međutim vlasnik ovog naloga je zapravo Jacqui Kenny, žena koja prati od agorafobije. Ona svoje fotografije pravi od scena koje pronalazi na servisu Google Street View.

Ovim alternativnim načinom putovanja, Kenny je otkrila prelepe scene koje su joj uživo nedostupne. „Mogućnosti servisa Google Street View su me oduševile. Počela sam da klikćem na mapi i dospela sam do zemalja kao što su Mongolija, Senegal ili Čile. Istražila sam udaljene gradove, sjajne arhitektonske bisere i anonimne ljude zaustavljene u vremenu. Počela sam da pravim skrinšotove kako bi zabeležila predivne trenutke ovog paralelnog sveta.“

Foto: streetview.portraits

Počela sam da pravim skrinšotove kako bi zabeležila predivne trenutke ovog paralelnog sveta.

Pored Instagram naloga, Kenny ima i sajt na kojem prodaje limitirane kolekcije majica s printovima, a sav profit ide fondaciji za istraživanje ovog poremećaja. Podsetimo, agorafobija je strah od otvorenog prostora, i ona čini 60% svih fobija otkrivenih kliničkim pregledima. Osobe koje pate od ovog poremećaja retko izlaze iz kuće.

Foto: streetview.portraits
Foto: streetview.portraits
Foto: streetview.portraits

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *