Površina obuhvaćena izmenama i dopunama plana iznosi oko 12 ha; Foto: Google Earth
Urbanizam

SRC „11. april“ dobija još otvorenih i zatvorenih bazena, fudbalski teren sa tribinama…

Na dve građevinske parcele predviđena je i dogradnja postojećeg objekta, izgradnja novog sportsko-rekreativnog objekta, kao i biciklističke staze.

Grad Beograd oglasio je ove sedmice javnu prezentaciju Nacrta izmena i dopuna Planа detaljne regulacije za sportski kompleks „11. april“ između ulica Studentske, Tošin bunar i auto-puta E75.

PDR obuhvata deo područja zapadno od ulice Tošin bunar (od Bulevara Arsenija Čarnojevića do ulice Prilaz) do ulice Marije Bursać, gradske opštine Zemun i Novi Beograd.

Naručilac izrade plana je Služba glavnog urbaniste, plan je izradio Urbanistički zavod Beograda, dok površina obuhvaćena izmenama i dopunama iznosi oko 12 hektara.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Postojeća namena

Dogradnja postojećeg i izgradnja novog objekta

Planirani sportsko-rekreativni kompleksi namenjeni su za rekreativne aktivnosti stanovništva, treninge i takmičenja sportista i sportskih ekipa na nacionalnom i lokalnom nivou, navodi sе u dokumentaciji.

Za sportsko-rekreativni kompleks u bloku 22 planirana je građevinska parcela ST1-1 površine oko 4,19 ha, sastavljena od četiri katastarske parcele.

Planirana namena

U okviru novoplaniranog objekta predviđeni su zatvoreni bazeni sa pomoćnim sadržajima, kao i specijalizovani sportski sadržaji.

U okviru parcele ST1-1 predviđena je dogradnja postojećeg zatvorenog sportskog objekta, novi sportsko-rekreativni objekat, otvoreni bazeni i dečji bazeni sa toboganom, otvoreni sportski tereni (tenis, košarka, odbojka, padel…), kao i biciklistička staza.

U novoplaniranom objektu predviđeni su zatvoreni bazeni sa pomoćnim sadržajima (svlačionice, soba za rehabilitaciju), zatim specijalizovani sportski sadržaji (sportski klubovi, sportska ambulanta, fitnes, wellness i spa centar, tereni za padel), kao i administracija (sala za konferencije, kancelarije), te mašinske i tehničke prostorije.

Regulaciono-nivelacioni plan

Fudbalski teren i zatvoreni sportski objekat

U okviru građevinske parcele ST1-2, koja zauzima površinu od oko 5,05 ha, u planu je izgradnja fudbalskog terena sa tribinama, pomoćnog fudbalskog terena, mini-fudbalskog terena i zatvorenog sportskog objekta.

U okviru parcele ST1-2 moguća je realizacija pomoćnih sportskih sadržaja (svlačionice, sanitarne prostorije, nadstrešnice, magacini sportske opreme), kao i specijalizovanih sportskih sadržaja (otvoreni/zatvoreni bazeni, sportski klubovi, sportske škole, sportska ambulanta…), ali i komercijalnih delatnosti (trgovina i ugostiteljstvo) kao pratećih sadržaja u funkciji osnovne namene.

Ukupno planirana bruto razvijena građevinska površina sportskih objekata i kompleksa iznosi 59.300 kvadratnih metara.

U planu je i parking u okviru kog su predviđena dva parking mesta za autobuse, dok bi pristup građevinskoj parceli trebalo da bude ostvaren iz ulice Tošin bunar.

Ukupno BGRP sportskih objekata i kompleksa iznosi 59.300 m², a u planu je navedeno da je obavezna izrada urbanističkog projekta za građevinsku parcelu ST1-2 u cilju detaljne urbanističko-arhitektonske razrade lokacije.

Sprovođenje

Primedbe do 7. avgusta

Tokom javnog uvida, zainteresovana lica mogu svoje primedbe na planirana rešenja, u pisanom obliku, da dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, preko pisarnice u Kraljice Marije broj 1, zaključno sa 7. avgustom 2023. godine.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *