Izložba će biti održana u jedinstvenom i renoviranom prostoru nekadašnje fabrike iz 19. veka; Foto: Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra
Dešavanja

Međunarodni arhitektonski događaj Think Brick 14. aprila u Kikindi

Izložba i simpozijum organizovani su u cilju strateškog povezivanja studenata i profesora arhitekture, kao i profesionalnih arhitekata u susednim državama.

U Terra studiju u Kikindi 14. aprila će biti održana velika međunarodna arhitektonska izložba Think Brick i simpozijum studenata i profesora arhitekture sa sedam univerziteta jugoistočne Evrope.

Na izložbi će biti prikazani radovi studenata i profesora sa univerziteta u Novom Sadu, Budimpešti, Bukureštu, Debrecinu, Sofiji i Temišvaru, nastali tokom dvonedeljne radionice koja se trenutno održava u Kikindi u Ateljeu centra za likovnu i primenjenu umetnost Terra, gde zajedno kreiraju nekoliko projekata i instalacija na temu lokalnog i savremenog u arhitekturi regiona.

Događaj počinje u 14.30, a otvaranje izložbe je najavljeno za 19.30 časova.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Jedinstveni prostor fabrike iz 19. veka

Izložba će biti održana u Ateljeu Terra, u jedinstvenom i renoviranom prostoru nekadašnje fabrike iz 19. veka na 600 m2, koji se danas smatra jednim od najvažnijih centara savremene svetske umetnosti u terakoti, navodi se u pozivu.

U okviru izložbe biće prikazan i eksponat Digital Brick, inovativni proizvod od opeke razvijen od strane Centra za digitalni dizajn, Departmana za arhitekturu, Univerziteta u Novom Sadu, nastao kombinovanjem modelovanja gline, parametarskog dizajna i robotske fabrikacije, a čiju je realizaciju podržao novobečejski AD Polet IGK, Nexe.

Besplatan prevoz iz Novog Sada

Think Brick izložba podržana je od strane Erasmus+ projekta Triplex Confinium, čiji je cilj strateško povezivanje studenata i profesora arhitekture, kao i profesionalnih arhitekata u susednim državama.

Organizator događaja je Univerzitet u Novom Sadu, te će besplatan autobuski prevoz biti obezbeđen iz Novog Sada za Kikindu i nazad. Ukoliko želite da idete organizovanim prevozom, zbog ograničenog broja mesta potrebno je da se prijavite putem ovog formulara.

Satnica događaja

  • 14.30 – 15.00 Prezentacija Triplex Confinium partnerstva: partneri, akademski obim i regionalni uticaj u struci
  • 15.00 – 16.00 Kulturno nasleđe u prekograničnim uslovima. Debata sa lokalnim zainteresovanim stranama o uticaju evropskih projekata na kreiranje zajedničkih politika.
  • 16.00 – 17.00 Pauza, umrežavanje
  • 17.00 – 18.00 Značaj arhitektonskih konkursa malih razmera na osetljivim lokacijama, Okrugli sto i diskusija sa lokalnim zainteresovanim stranama, članovima žirija, arhitektama i studentima.
  • 18.00 – 19.00 Organizovani obilazak sa vodičem
  • 19.00 – 19.30 Svečana dodela nagrada Think Brick.
  • 19.30 – 20.00 Otvaranje izložbe Triplex Confinium – Think Brick.
  • 20.00 After parti

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *