Softver

Ova aplikacija pravi 3D model postojećeg prostora za manje od minute

Walkabout World bi trebao drastično da pojednostavi proces trodimenzialnog crtanja postojećeg prostora.

Svi oni koji uzimaju mere postojećeg stanja prostora znaju koliko je dosadan posao precrtati ga u 2D i potom podići 3D model. Međutim, ova aplikacija bi mogla značajno da olakša posao arhitektama. Aplikacija Walkabout World od fotografija napravljenih u 360 stepeni iscrtava bazični 3D model za manje od minute!

Spajanjem karakterističnih tačaka, kao što su ivice sobe, softver sam crta prostor u tri dimenzije.

 

Uz spajanje karakterističnih tačaka, kao što su ivice sobe, softver zna da sam nacrta prostor u tri dimenzije. On takođe može da napraviti i detaljnije modele kao i da poveže više soba u jedan model, kao što je to prikazano u video ispod:

Konkurencija Streetviewu

Glavna funkcija ove mobilne aplikacije zapravo je pravljenje virtuelnih šetnji kroz postojeće prostore, kao što to radi Streetview. Međutim, za razliku od ovog poznatog Guglovog servisa, Walkabout Worlds „pravi daleko tečnije animacije koje nisu samo naslagane slike s velikim međukoracima“, kaže Kevin Dejvis kreator softvera.

Walkabout Worlds pravi virtuelne šetnje koje se mogu objaviti onlajn direktno iz aplikacije a potom gledati iz posebnog pregledača (primer ovde).

Mobilna aplikacija Walkabout Worlds trebala bi da izađe tokom maja i biće besplatna za korišćenje ukoliko radite sa malim brojem modela i virtuelnih šetnji. Ukoliko želite da objavite više od pet modela ili šetnji sa više od tri slike, moraćete plaćati mesečnu pretplatu.

Pogledajte i ove članke:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *