Građevinarstvo

Valjak koji betonske površine pretvara u popločane staze

Kompanija Marshalltown proizvodi Rock ‘N’ Roller – inovativan proizvod koji prenosi šaru na betonsku površinu pa ona izgleda kao da je popločana.

Svi ćemo se verovatno složiti da popločane staze izgledaju mnogo lepše od betonskih, međutim njihovo izvođenje je komplikovanije i skuplje jer zahteva ručno slaganje ploča koje iziskuje puno vremena. S druge strane, betonske staze izvode se lako i brzo pa stoga ne čudi što ih mnogo više viđamo nego prve. Međutim, tu na scenu stiže kompanija Marshaltown koja sa svojim proizvodom Rock ‘N’ Roller nudi alternativno rešenje koje pomiruje prethodna dva postupka.

Pogledajte kako radi Rock ‘N’ Roller:

Valjak prenosi šaru na betonsku površinu pa ona izgleda kao da je popločana.

Rock ‘N’ Roller je zapravo valjak čija je površina izdubljena u dekorativne oblike koji se valjanjem prenose na beton. Kada se valjkom pređe preko svežih betonskih površina one će dobiti oblik pločica, odnosno, izgledaće kao popločane staze. Prema podacima kompanije Marshaltown, pravljenje staze na ovaj način je 5 puta brže nego da se prave popločane staze.

Rock ‘N’ Roller prenosi šaru na betonsku površinu

Mustre za svačiji ukus

U ponudi su razne vrste valjaka s različitim širinama – najveći modeli širok je 90 centimetara – ali i različitim mustrama poput pravougaonih ploča, ciglica, cik-cak pločica i slično. Postoje i valjci za izvlačenje kontura kao i ručni valjci za fino dekorisanje.

Nakon valjanja, na dekorisanu betonsku površinu sprejom se nanosi zaštitni sloj koji se potom ponovo pređe valjkom uz korišćenje tečnog agensa. Nakon ovog postupka, betonska staza, koja izgleda kao da je popločana, praktično je večna.

Cena valjaka kreće se od 900 dolara za manje modele, pa sve do 1.700 dolara za najšire valjke.

Foto: Marshaltown

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

3 komentara

 1. Edi

  Zdr. Hocu da pitam dali
  Ovaj valak ima u skopiju dali imate vase radne u makedoniu?
  Jasam zainteresovan za mali valak za zidove poz.

 2. Nikola

  Postovani.
  Da li postoji kod vas mogucnost narucivanja ovakvih valjaka za beton.

  1. Igor Conić

   Probajte preko Amazona, eBaya i slicnih servisa.

Оставите одговор

Obavezna polja *