Project Primary School Australia: Foto: Tehnomarket
Materijali, Promo

VENT EQUITONE ventilisana fasada: Spoj estetike, energetske efikasnosti i ekološke održivosti

U svetu moderne arhitekture, potraga za skladom forme i funkcije je putovanje koje se stalno razvija. Ventilisana fasada je inovacija koja arhitektama pruža brojne mogućnosti.

U svojoj srži, ventilisana fasada je višeslojni sistem koji stvara vazdušni jaz između najudaljenijeg sloja zgrade i stvarnog strukturalnog zida. Ovaj razmak ima vitalnu svrhu, jer omogućava prirodnu ventilaciju vazduha između slojeva.

Fasada sa savršenom ventilacijom deluje kao štit od ekstremnih vremenskih uslova. Ovo se prevodi u poboljšanu energetsku efikasnost i smanjene troškove grejanja i hlađenja, što ga čini ekološki prihvatljivim izborom.

Ventilisana fasada je uvela pravo revoluciju u arhitekturi; Foto: Tehnomarket

Atraktivnost, pre svega

Dobro dizajnirana ventilisana fasada takođe može doprineti održivosti zgrade. Poboljšanjem izolacije i smanjenjem potrošnje energije, smanjuje se ugljenični otisak strukture.

Možda je jedna od najupečatljivijih karakteristika ventilisane fasade njena vizuelna privlačnost. Međusobna igra tekstura, šara i materijala stvara dinamičnu i privlačnu spoljašnjost koja može udahnuti život svakom urbanom ili ruralnom pejzažu.

EQUITONE je fiber cementna ploča koja doprinosi kreativnosti i kvalitetu ventilisanih fasada. Prednosti ovog materijala su različiti finiši, izgled kamena, pritom manja težina, a veća čvrstoća , rezistencija na ekstremne temperature i mraz, otpornost na vodu, rezistencija na hemikalije kao i kategorija A2-s1,d0 protivpožarne zaštite.

Festival Hall in Earl, Austria; Foto: Tehnomarket

S obzirom na našu regulativu u pogledu projektovanja stambenih i javnih zgrada, EQUITONE se takođe često nameće kao jedan od najboljih izbora fasadne obloge u smislu dugotrajnosti, kvaliteta i protivpožarnih zahteva. Tectiva, Natura, Linea, Pictura i Lunara predstavljaju pet različitih finiša EQUITONE ploče.

VENT sistem aluminiumske noseće potkonstrukcije za ventilisane fasade, dizajniran i proizveden u Tehnomarketu, pronašao je svoju primenu na raličitim objektima, od St. Petersburga do New Yorka.

Dobro dizajnirana ventilisana fasada takođe može doprineti održivosti zgrade.

Kako bi fasada omogućila arhitektama da oslobode svoju kreativnost, u VENT sistemu moguće je koristiti mnoštvo različitih materijala za oblaganje, što rezultira zadivljujućim i prepoznatljivim eksterijerima koji mogu da dopune bilo koji arhitektonski stil ili okruženje.

VENT fasadna potkonstrukcija uspešno se kombinuje sa Larson i Larcore panelima španske kompanije Alucoil kao i Aquapanel oblogama kompanije KNAUF. VENT sistem podkonstrukcija za ventilisane fasade omogućava montažu EQUITONE ploča sa tri sistema HIDE, TACK i RIVET uz lepljenje panela na potkonstrukciju (TACK) ili kačenje pop nitnama uz vidljivu (RIVET) ili nevidljivu mehaničku vezu (HIDE).

Pored ovih obloga sistem podržava kačenje HPL laminiranih ploča, stakla, granitne keramike, kamena, limova, polikarbonatnih ploča i Aquapanel cementnih ploča.

Privatna kuća, Norverška; Foto: Tehnomarket

Tehnomarket

Sa proizvodnjom EQUITONE ploča, smeštenom u fabrikama u Nemačkoj i Belgiji uz strogo kontrolu kvaliteta, izbor Tehnomarketa kao njegovog distributera nudi pouzdanost u smislu kvaliteta materijala, isporuke, tehničke podrške u svim fazama projektovanja i izvodjenja kao i ponudu advekvatnih sistemskih rešenja potkonstrukcije na koju se paneli kače.

VENT I EQUITONE spajaju stil, održivost i funkcionalnost, nudeći širok spektar prednosti kako za stanare zgrade tako i za životnu sredinu. Kako arhitekte nastavljaju da pomeraju granice dizajna, jasno je da će ventilisane fasade ostati ključni element u svetu inovativne i ekološki svesne arhitekture.

Još jedan luksuzan kondominijum u Njujorku nosi Tehnomarket Lineal prozore

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *