Fantastični pogledi su glavni adut West 65 Tower; Foto: Gradnja.rs
Domaći projekti

West 65 Tower – Kako izgleda unutar nove najviše kule u Novom Beogradu

Staklena fasada je gotova, ali su radovi unutar kule visoke 155 metara u punom jeku.

U Novom Beogradu, u stambeno-poslovnom kompleksu West 65, radovi na izgradnji kule visoke 40 spratova polako se privode kraju. Kompanija Armont pohvalila se 1. aprila da su njihovi monteri na visini od 155 metara ugradili poslednji element ogromne staklene fasade koja je sa pravom dobila nadimak „ogledalo neba“.

Arhitektura West 65 Tower, koju potpisuje Fletcher Priest iz Londona i tim arhitekata PSP Farmana, poseduje ekspresivnost koja je postignuta formom udvojenih korpusa različite veličine. Stanari će zato uživati u sjajnim pogledima ne samo na ceo grad već i na Frušku goru i Avalu.

Staklena fasada je gotova; Foto: Gradnja.rs

Iz stanova se pruža pogled od Avalskog tornja do Fruške gore kao i na celu panoramu Beograda.

Nakon merenje temperature i uz pridržavanje svih epidemioloških mera, imali smo prilike da posetimo gradilište i liftom se popnemo do 24 sprata iz kojeg se pruža fantastičan pogled od Avalskog tornja, preko aerodroma Nikola Tesla pa sve do Geneks kule. S druge strane pogled se pruža na celu vedutu Beograda.

Otvaranje staklene fasade u stanovima omogućeno je kliznim profilom ispred kojeg je postavljena visoka staklena ograda, dok se pojedini prozori otvaraju na kip. Svi pregradni zidovi u stanovima su izvedeni od gips-kartonskih ploča. Ugrađen je protivpožarni sprinkler sistem, a svaki stan ima plafonsku klimatizaciju i ventilaciju. Grejanje je urađeno putem podnih konvektora koji su, za razliku od klasičnih radijatora ili fancoila, u ravni poda pa ne ometaju poglede. To je odlično rešenje jer su pogledi koji se pružaju iz stanova glavni adut ove kule.

Klizni mehanizam i podni konvektor; Foto: Gradnja.rs

Stanovi od 38 pa sve do 410 kvadrata

Na gradilištu je kao u košnici jer su radovi unutar kule su u punom jeku. Na nižim spratovima završavaju se zanatski radovi, dok se u gornjem delu Towera rade mašinske i elektro instalacije kao i gipsarsko molerski radovi.

U West 65 Tower postoje 294 stana različitih struktura: od garsonjera od 38 kvadrata, preko trosobnih od 94 m2, pa sve do penthouse od 202 pa sve do 410 metara kvadratnih na poslednjim spratovima.

Pogled na Geneksovu kulu; Foto: Gradnja.rs

Stanari zgrade moći će da koriste teretanu, spa centar kao i bazen dug 20 metara.

West 65 Tower prostire se na oko 43.000 kvadratnih metara, uključujući i podzemnu garažu za stanare sa 324 parking mesta. Stanari zgrade moći će da koriste teretanu, spa centar kao i bazen dug 20 metara sa termalnom vodom od 30 stepeni.

Budući bazen od 20 metara; Foto: Gradnja.rs

Tržni centar u okviru kule

Uporedo sa izgradnjom kule, izvode se i radovi na izgradnji tržnog centra West 65 Mall ukupne površine oko 15.000 metara kvadratnih. Zastakljeni atrijum dominiraće prostorom u kojem će se naći 48 lokala.

West 65 Mall – tržni centar odmah uz kulu; Foto: Gradnja.rs

Pranje fasade pa useljenje

Radove na izgradnji West 65 Tower i Malla izvodi kompanija PFB, a investitor objekta je kompanija PSP Farman koja je investirala i u ceo stambeno-poslovni kompleks West 65. Urbanistički projekat izradio je beogradski biro Bureau cube partners. Useljenje kule očekuje se u septembru 2021. godine, a pre toga očekuje se pranje fasade kako bi West 65 Tower zablistao pre ulaska prvih stanara.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *