Luksuzna kuća na vodi sa kojom možete od Beograda do Beča; Foto: Yacht House
Promo

Yacht House Belgrade – Čelična kuća na vodi sa solarnim panelima i lux opremom

Ova kuća-splav od 40 do 80 kvadrata može biti na vašoj adresi za manje od dva meseca od datuma poručivanja. Pored toga, možete je i iznajmiti za privatne i poslovne proslave.

Ideja kuće na vodi nije velika novina. Ali, mogućnost da sa svojom porodicom i prijateljima provozate od Beograda do Đerdapa ili Beča – ogromna je pogodnost. Kao takva, Yacht House Belgrade probija sve granice očekivanog i nudi jedno nezaboravno korisničko iskustvo.

„Na osnovnu čeličnu konstrukciju se, kao lego kockice, kranom montira gotova kuća – koja može biti različitog dizajna i stepena opremljenosti: od osnovog paketa, pa do luksuznih varijanti koje imaju bazen na krovu, džakuzi i premium opremu“ – navodi Aleksandar Zubac za naš portal koji stoji iza ovog poduhvata.

Foto: Yacht House Belgrade

Montažna kuća iz brodogradilišta

Yacht House je ambiciozan inženjerski poduhvat koji spaja sve prednosti vile, splava i jahte u jedan nesvakidašnji dizajn miks. Osnovu kuće na vodi čini katamaransko korito sastavljeno u beogradskom brodogradilištu. Kako su pontoni izgrađeni od lima 5 mm debljine, statički su stabilni i mogu prihvatiti opterećenje od čak 60 tona!

Katamaronsko korito (ponton) je dimenzija 16×8 metara, plitkog je „gaza“ i prilagođen je plovidbi po reci ili jezeru. Od ukupne površine „prizemlja“ 60 m2 je zatvorenog prostora – a ostatak je namenjen boravku na otvorenom. S druge strane, krovna terasa zauzima površinu od čak 90 m2, a može da prihvati različite rekreativne sadržaj, kao što su bazen ili džakuzi kada.

Yacht House se po narudžbini može izrađivati u većim ili dimenzijama. Na raspolaganju su vam i jedinice od 40 do 80 m2.

„Projekat Yacht House sačinjen je od više idejnih rešenja i predhodnih iskustava. U njehovo projektovanje i izgradnju uključeni su vrsni stručnjaci iz oblasti nautike, saobraćajnog, mašinskog i građevinskog inžinjerstva. Tu su, pre svega, firma MK Metal (specijalizovana za metalne konstrukcije), Goran Jovanović (stručnjak iz oblasti robotike), profesor dr Petar Mirosavljević (stručnjak za sigurnost vazduhoplovnog transporta) i Ilija Kecman (aero i produkt inžinjer)“ – izdvaja Aleksandar.

Konstrukcija je toliko čvrsta da na nju može da sleti helikopter; Foto: Yacht House

Konstrukcija objekta toliko je stabilna i čvrsta da na splav može da se sleti helikopterom.

Yacht House se u potpunosti izrađuje u radioničkim uslovima – što garantuje visok kvalitet finalnog proizvoda. U samom postupku primenjuju se tehnike prefabrikacije i montaže.

Konstrukcija objekta je čelična, a spoljašnja stolarija od aluminijumske stolarije visokog kvaliteta. Što se tiče odabira materijala i opreme, (pored osnovnog paketa) klijent može odabrati u potpunosti personalizovanju kuću u pogledu materijala, opreme i dizajna enterijera.

O stabilnosti konstrukcije govori i podatak da na splav može da se sleti helikopterom za šta, kako navodi naš sagovornik, imaju sve potrebne ateste i dozvole.

Foto: Yacht House Belgrade

Stuja, voda i grejanje

Neka od najčešćih pitanja koje kupci i korisnici imaju odnose se na to kako se Yacht House snadbeva strujom i vodom i u kom sistemu su grejanje i hlađenje rešeni.

Napajanje strujom se vrši putem litijumskih baterija i solarnih panela. Kada nema sunčevog svetla, Yacht House ima svoj dizel generator koji dopunjuje baterija. Za oko dva sata rada generator napuni baterije za četiri dana prosečne potrošnje energije.

Vodu dobijamo iz tanka koji se nalazi u pontonu, a čija zapremina iznosi dve tone. Snabdevanje vodom je, takođe, moguće iz reke, a putem njene tehničke i hemijske obrade kroz ugrađene filtere“ – navodi Aleksandar za naš portal.

Termoregulacija prostora rešena je u sistemu podnog grejanja na struju. Takođe, kuća je opremljena plinskim kaminom. Radi grejanja/hlađenja moguće je ugraditi i klima uređaj koji se strujom napajaju iz generatora ili baterija.

Foto: Yacht House Belgrade

Proslave, privatne žurke i team building

Žurka u pokretu je uvek dobra ideja. Yacht House možete iznajmiti i za jedan ili više dana, za privatne i poslovne proslave. Zakup splava obuhvata vreme od 13:00 do 09:00 sledećeg dana.

Cenu zakupa možete dobiti za upit.  U pogledu kapaciteta, Yacht House Belgrade može da prihvati do 100 ljudi istovremeno – navodi se na zvaničnoj web stranici.

Foto: Yacht House Belgrade

Koliko košta i koga pozvati

Yacht House u osnovnom paketu košta 250.000 evra. Kao takva, ona je po ceni i roku isporuke daleko pristupačnija od sličnih plovnih objekata koji se mogu nabaviti na domaćem i evropskom tržištu.

Pored prototipa, naručena je proizvodnja još 13 jaht-kuća. Prema rečima proizvođača, u fokusu prodaje su zemlje koje imaju razvijen sistem plovnih puteva, kao što su Nemačka, Austrija i Holandija, ali i zemlje balkanskog regiona.

Kupovinu Yacht House ili rezervaciju vašeg termina za proslave i zabave možete izvršiti direktnim pozivom na broj 066 19 55 55.

https://www.instagram.com/tv/CaQks-TKYOT/?utm_medium=copy_link

Foto-galerija:

Foto: Yacht House Belgrade
Foto: Yacht House Belgrade
Foto: Yacht House Belgrade
Foto: Yacht House Belgrade
Foto: Yacht House Belgrade
Foto: Yacht House Belgrade
Sa svojom kućom sada možete da se odvezete od Beograda do Beča; Foto: Yacht House
Sa svojom kućom sada možete da se odvezete od Beograda do Beča; Foto: Yacht House
Foto: Yacht House Belgrade
Foto: Yacht House Belgrade

Zanima Vas arhitektura na vodi? Pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *