Pogledajte kako izgleda potkrovlje od 102 kvadrata koje je prošireno galerijom.

Mladi bračni par unajmio je arhitektu Rimantasa Špokasa da osmisli prostor njihove prve zajedničke nekretnine uz uslov da on bude jednostavan i u moderan. Rezultat je crno-belo potkrovlje sa sivim tonovima u kojem se puno vodilo računa o funkcionalnosti. Tako je novi projekat podrazumevao izgradnju galerije i postavku krovnih prozora koji dozvoljavaju prolaz veće količine svetlosti.

Na galeriji od metalne konstrukcije kreiran je mezanin sa zonom za opuštanje i velikim walk-in garderoberom.

 

Na prvom nivou osmišljena je prostrana dnevna soba sa kuhinjom i barom, dok se u ostatku prostora našlo mesta za kupatilo s kadom, toaletom s tuš kabinom i hol sa stepeništem za penjanje na gornji nivo. Na galeriji od metalne konstrukcije kreiran je mezanin sa zonom za opuštanje i velikim walk-in garderoberom.

Cilj je bio da se napravi prostor koji odiše udobnošću ali uz poneki industrijski detalj. Zbog toga je odlučeno da se ide na crno-belu kombinaciju uz dodavanje sive boje i boje drveta.

Osnova potkrovlja

Kako bi se stvorio kontrast u prostoru, neki zidovi su okrečeni crnom bojom dok su drugi zidovi obloženi belom opekom.

Kuhinja je urađena u crnoj boji kako bi se vizuelno dobro uklopila u crnu metalnu konstrukciju galerije. Ovaj prostor je vizuelno omekšan ubacivanjem teksture drveta koja je enterijeru dala toplu notu.

Kako bi se stvorio kontrast u prostoru, neki zidovi su okrečeni crnom bojom dok su drugi zidovi obloženi belom opekom.

 

Jednostavna i nenametljiva rasveta u crnoj boji dobro je uklopljena sa ostatkom enterijera ovog udobnog potkrovlja.

Rezultat je udoban enterijer po meri mladog bračnog para koji pritom i nije bio skup za realizaciju.

Foto: Andrius Stepankevičius

Srodni članci na portalu Gradnja.rs: