Nakon proširenja i renoviranja, ova klasična kuća u Londonu, dobila je potpuno drugačiji, savremen kontekst.

Ova slobodnostojeća kuća, smeštena u severnom delu glavnog grada Engleske, bila je potpuno netaknuta još od 1965. godine kada su je prethodni vlasnici kupili. Studio Jones Associates Architects su nakon redizajna kuće, koji je uključivao i proširenje, šestočlanoj porodici pružili novi dom koji je dobio prostranost ali i veliku količinu svetla.

Renovirana kuća iz '30 01

Prizemlje je znatno prošireno: Ovaj dodatni prostor na južnoj strani, otvara se ka prostranom dvorištu.

Renovirana kuća iz '30 02

Celokupna kuća je u potpunosti renovirana, dok je krov zadržao prvobitni izgled. Jedino su njegovi trošni delovi, poput crepa doživeli rekonstrukciju i jedan njegov deo je proširen kako bi se napravilo dovoljno mesta za dve dodatne sobe i kupatilo.

Renovirana kuća iz '30 03

Paleta novih materijala pažljivo je odabrana kako bi se uklopila s originalnom postojećom crvenom opekom. Materijalizacija fasade ostala je neizmenjena.

Renovirana kuća iz '30 04

Enterijer je, naravno, potpuno nov i on urađen tako da pruža toplu atmosferu.

Renovirana kuća iz '30 05

Renovirana kuća iz '30 06

Renovirana kuća iz '30 07

Projekat: Jones Associates Architects; foto: Gareth Gardner

Pogledajte kako se rade proširenja kuća u Belgiji.