Salon Tece proizvoda nalazi se u Požeškoj 31 u Beogradu. Foto: Igor Conić
Enterijeri, Izdvojeno

Enterijer showrooma TECE u Beogradu / Sonja Brstina

Ozelenjen stub, kuhinja koja poziva na druženje ali i galerija koja je prijatna za rad, samo su neki od centralnih momenata ovog atraktivnog izložbenog salona.

TECE je nemački proizvođač sanitarnih proizvoda i instalacionih sistema vrhunskog kvaliteta. U njihovoj bogatoj ponudi naći ćete ne samo ugradne vodokotliće već i kanalice za odvodnjavanje kao i cevi za podno grejanje.

Ali kako napraviti izložbeni salon tako da se svi ovi proizvodi predstave na atraktivan način, a da to pritom bude ugodno mesto za rad ali i boravak gostiju?

To je bio glavni zadatak za dia Sonju Brstinu koja potpisuje enterijer TECE showorooma otvorenog nedavno u Beogradu na adresi Požeška 31a.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Centralni stub je ozelenjen; Foto: Igor Conić

Showroom je organizovan tako da se svi proizvodi predstave na atraktivan način, a da to pritom bude ugodno mesto za rad ali i boravak gostiju.

Želja investitora jeste bila da se uredi izložbeni prostor u industrijskom stilu u kojem će se posetioci osećati prijatno i dobrodošlo.

Showroom se prostire na ukupno 250 kvadratnih metara raspoređenih na dva nivoa.

Donji, veći nivo je namenjen izložbenom delu zajedno sa kuhinjom kao mestom okupljanja, konferencijskim delom i toaletima. Na spratu se nalazi deo za zaposlene u TECE Srbija, koji je trebalo osmisliti kao kancelarijski prostor.

Poslovni prostor se prostire na dva nivoa. Foto: Igor Conić

Dizajn centralnog nosećeg stuba

Centralni motiv prostora skoncentrisan je na dizajn centralnog nosećeg stuba. Oko njega je organizovan izložbeni deo kanalica sa slavinama koji pokazuju koliko dobro odvodnjavaju tačkasti i linijski slivnici.

Stub je naglašen dekorativnim zelenilom i tako je stavljen akcenat na centralnu zonu otvorenog prostora. Zelenilo je izvela firma Gorovel iz Sombora prema nacrtima Sonje Brstine.

Zelenilo je dodatno naglašeno LED trakama ugrađenim u gipsanu oblogu na plafonu i iznad keramike kod slavina.

Oko stuba su ostrva za prezentaciju TECE proizvoda; Foto: Igor Conić

Ozelenjeni stub je postao orijentir za organizovanje ostrva koji služe za prezentovanje TECE proizvoda.

Stub je postao orijentir za organizovanje ostrva koji služe za prezentovanje TECE proizvoda. Oni su izvedeni od MDF-a sa praktičnim ladicama kao i potrebnim prostorom za izlaganje.

Najveći zid je iskorišćen za predstavljanje velikog izbora ugradnih TECE vodokotlića, dok je na suprotnoj strani zida organizovana velika kuhinja.

Najveći zid je iskorišćen za prezentovanje vodokotlića; Foto: Igor Conić

Kuhinja kao mesto okupljanja

Kuhinja je osmišljena kao centralno mesto okupljanja u kojoj se može održati sastanak, popiti kafa ali i organizovati koktel.

Veliki šank može poslužiti kao dodatno mesto za prezentacije, a izvedeno je od kompozitnog materijala Hi-Macs koji je vrlo izdržljiv i lako se održava.

Viseći elementi su postavljeni od radne ploče do plafona u jednoj ravni tako da kuhinja nema klasičnu formu već izgleda kao jedna celina čistih linija.

Kuhinja na samom ulazu u showroom; Foto: Igor Conić

Veliki šank može poslužiti kao dodatno mesto za prezentacije, a izvedeno je od kompozitnog materijala Hi-Macs.

Viseći elementi se otvaraju na mehanizam na dodir i tako su izbegnute ručkice. Jedini vidni elementi u kuhinji su sudopera i vinski frižider. Svi ostali elementi su skriveni.

Na pojedinim zidovima je izvedena beton dekorativna tehnika koji daju prostor industrijski izgled.

Skrivena kuhinja; Foto: Igor Conić

Staklo u podu

U prostor je ugrađeno podno grejanje sa TECE razvodom, a kao završna podna izabrana je antracit keramika. U jednom delu, umesto pločica postavljeno je staklo u podu što je omogućilo da se vidi kako se u praksi TECE cevi polažu za podno grejanje.

Staklo na podu kao uvid u podno grejanje; Foto: Igor Conić

WC šolje i pisoari su predstavljeni u niši zajedno sa aktivacionim tipkama.

WC šolje i pisoari su predstavljeni u niši zajedno sa aktivacionim tipkama; Foto: Igor Conić

Silazak u konferencijsku salu

Svaki izložbeni salon mora imati i mesto za prezentacije. Tako je nivo, koji je par stepenika ispod nivoa izložbenog dela, iskorišćen za smeštanje konferencijskog stola pravljenog po meri.

Plafon u ovom prostoru je urađen u natur beton dekorativnoj tehnici.

Konferencijska sala par stepenika niže; Foto: Igor Conić

Iznad konferencijskog dela nalazi se galerija namenjena za rad zaposlenih.

Iznad konferencijskog dela nalazi se galerija namenjena zaposlenima. Stepenište koje vodi na galeriju je izvedeno u kombinaciji zidanih stepenika obloženih pločicama sa ugrađenim LED trakama i stepenicama sa metalnim gazištima obloženih drvetom.

Stepenište u kombinaciji beton i čelik; Foto: Igor Conić

Niža visina prostora na galeriji

Na galeriji su smeštena četiri stola sa prostorom za odlaganje. Ovde je visina nešto niža nego u ostatku prostora te je rasveta pomerena u stranu na spušteni deo plafona koji sakriva instalacija.

Zidne lampe su poslužile kao dekorativna rasveta.

Prostor na galeriji za zaposlene; Foto: Igor Conić

Umivaonici su otvoreni prema prostoru, dok su kabine u zatvorenom delu toaleta.

Toaleti su organizovani iza zida kuhinje. Umivaonici su otvoreni prema prostoru, dok su kabine u zatvorenom delu i u njima su ugrađeni TECE vodokotlići i sanitarije.

Toaleti na prizemlju; Foto: Igor Conić

Pogledajte i sami

Salon TECE u Beogradu možete posetiti svakog radnog dana na adresi Požeška 31a.

Foto-galerija

Oko stuba su ostrva za prezentaciju TECE proizvoda; Foto: Igor Conić
Oko stuba su ostrva za prezentaciju TECE proizvoda; Foto: Igor Conić

Salon Tece proizvoda nalazi se u Požeškoj 31 u Beogradu. Foto: Igor Conić
Salon Tece proizvoda nalazi se u Požeškoj 31 u Beogradu. Foto: Igor Conić
Staklo na podu kao uvid u podno grejanje; Foto: Igor Conić
Staklo na podu kao uvid u podno grejanje; Foto: Igor Conić
Faktografija
naziv projekta:

TECE showroom Srbija

adresa:

Požeška 31a, Beograd

autor projekta enterijera:

Sonja Brstina dia, Studio za unutrašnji dizajn Gradnja.rs

saradnik na projektu:

Milena Filipović, mast diz

investitor:

TECE d.o.o.

površina:

250 metara kvadratnih

godina projektovanja:

2021/2022

godina izvođenja:

2022.

fotografije:

Igor Conić

Izabrali smo za vas...

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

2 komentara

  1. Nebojša

    Jedna,jedina Sonja.Bravo!

  2. Milena

    Bravo Sonjice! Naravno da je viseci vrt zvezda ovog prostora (i potajno se nadam da je zelenilo pravo/živo…)

Ostavite odgovor na Milena

Obavezna polja *