Kula od 314 metara u Njujorku; Foto, rendering: Tishman Speyer
Svetski projekti

Fajzerovo novo sedište biće smešteno u supervisokom neboderu

Jedan od vodećih proizvođača vakcina protiv koronavirusa dobiće svoje novo predstavništvo u Njujorku, u zgradi visine čak 314 metara.

Čuvena arhitektonska firma BIG stoji iz projekta nove supervisoke zgrade u Njujorku, nazvane The Spiral, koja se nalazi u fazi izgradnje, a za koju se planira otvaranje tokom 2022. godine. Prema predstavljenim renderima, objekat će karakterisati stepenasta forma, sa uređenim zelenim terasama.

Kula od 65 spratova zauzima čitav gradski blok u četvrti Hudson Yard, na Menhetnu, gde se linijski park High Line susreće sa parkom Bella Abzug.

Sa svojih 314 metara visine, The Spiral je za sada 13. najviša zgrada u Njujorku, odmah iza čuvene Krajsler zgrade.

Sa svojih 314 metara visine, The Spiral je za sada 13. najviša zgrada u Njujorku, odmah iza čuvene Krajsler zgrade. BIG je projektovao objekat sa idejom da svaki sprat ima pristup uređenim spoljašnjim prostorima, istovremeno poštujući formu i dizajn koji se adekvatno uklapaju u izgrađeno okruženje.

„Spiral kombinuje klasičnu ziguratnu siluetu nebodera, sa vitkim proporcijama i efikasnim slojevima moderne višespratnice.“, rekli su za Dezeen iz BIG-a.

Novo Fajzerovo sedište u Njujorku

U trenutku kada je postavljena poslednja čelična greda, 27. januara, investitorska firma Tishman Speyer najavila je da se polovina kancelarijskog prostora pušta u rad.

Fajzer, američka biofarmaceutska kompanija, koja je razvila jednu od vakcina protiv Covida-19, zauzeće 14. sprat u objektu The Spiral, na kom će smestiti svoje novo sedište.

Kako je za sada poznato, advokatska firma Debevoise & Plimpton i firma AllianceBernstein će takođe imati svoje kancelarijske prostore u zgradi.

BIG je projektovao objekat sa idejom da svaki sprat ima pristup uređenim spoljašnjim prostorima.

Održivi dizajn

Kula od 314 metara nudi razne tipove kancelarijskog prostora, uključujući i individuale apartmane, kao i pristup pogodnostima za buduće zakupce ili vlasnike u vidu korporativnih salona, prostora za sastanke i fina mesta za ručavanje.

„Spiral predstavlja idealan zajednički radni prostor, sada važniji nego ikada, kombinujući održivi dizajn sa povećanim nivoom usluga koje prostor nudi.“, istakao je Rob Speyer.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *