Konkursi

Konkurs Herit.City o odnosu prema nasleđu otvoren do 25. maja

Istraživački centar za prostor organizuje ove godine u okviru manifestacije Dani arhitekture – Banjaluka koji će se održati od 2 do 10. juna.

Kulturno nasleđe predstavlja niz fizičkih i nematerijalnih dobara koje čini ostavštinu prošlih generacija, podrazumeva dobra koja su nasleđena ili koja nastaju u sadašnjosti, a imaju specifičnu vrednost i simbolički značaj u svesti ljudi. Često se događa da jedna generacija odbaci ono što je prethodna generacija smatrala kulturnom baštinom, pa ponovo oživljavanje baštine usledi tek nakon smene još jedne generacije.

Ideja organizatora je da kroz konkurs HERIT.CITY i pristigle radove preispitamo kolektivni i individualni odnos prema nasleđu i dobrima. Pozivaju se autori da kroz fotografiju, crtež, kolaž, računarsku vizualizaciju, nekoliko reči ili neki drugi medij zabeleže i prikažu svoje viđenje kulturnog nasleđa.

Cilj izložbe je da otvori pitanja, podstakne komunikaciju, podigne nivo svesti i prikupi materijal koji će biti predstavljen u okviru manifestacije Dani arhitekture Banjaluka 2018.

Kalendar

Prijem radova najkasnije do 25. maja 2018. Objava svih radova odabranih za izložbu i digitalni katalog: 2. jun 2018. Digitalna projekcija i izložba na manifestaciji Dani arhitekture 2018.  2 do 10. juna 2018. Ciše informacija pogledajte na ovim stranicama.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *