Projekat kineskog studija biće izveden u Milanu; Rendering: MAD Architects
Arhitektura

Milanski MoLo – Petospratni parking skriven iza zelene fasade

Prekriven zelenilom i nesvakidašnjeg dizajna, ovaj objekat će svakako doprineti kako funkcionalnosti tako i estetici italijanskog milionskog grada.

Kineski studio MAD Architects je u saradnji s lokalnim arhitektama Andreom Noni i firmom Open Project, kao i inženjerskom kompanijom Progec, potpisuje projekat objekta MoLo, višespratnog parkinga čiju spoljašnjost će karakterisati stepeništa od poliranog metala i mnoštvo biljaka.

Čvorište mobilnosti i logistike nazvano MoLo (skraćenica od Mobility and Logistic), biće izgrađeno na zapadnoj granici Inovacionog distrikta Milana (MIND) – kvarta posvećenog „najsavremenijim naučnim istraživanjima i obrazovanju, kao i biznisu i objektima za razonodu“.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Kompleks će biti 28,5 metara visok i 170 metara dugačak; Rendering: Mad Architects

Petospratni parking za 1.500 automobila

Zgrada od 68.700 kvadrata, čiji početak izgradnje je planiran za septembar, obezbediće obrazovni prostor posvećen mobilnosti, kao i veliki parking za potrebe korisnika prostora, ali i svih onih koji istražuju okrug.

Prema rečima arhitekti iz MAD-a, sedmospratni kompleks MoLo će biti 28,5 metara visok i 170 metara dugačak, a petospratni parking prostor će imati kapacitet za 1.500 automobila.

„MoLo je dizajniran da predstavlja gostoprimljiv prostor za potrebe edukacije o mobilnosti, a da pritom posetioci mogu ostaviti svoj automobil na sigurnom i istražiti okrug peške i lično sagledati inovativnu tehnologiju transporta“, rekli su iz MAD Architects za Dezeen.

Stepenice i zelenilo u prvom planu; Rendering: Mad Architects

Objekat će krasiti i set skulpturalnih stepeništa izvedenih u završnici od poliranog metala.

Predviđeno je da MoLo bude izgrađen uz primenu betonskog konstruktivnog okvira, dok će na spoljašnjosti imati fotonaponske panele na površini od preko 8.000 kvadrata i na taj način će značajno doprineti obnovljivoj energiji u okrugu.

Objekat će krasiti i set skulpturalnih stepeništa izvedenih u završnici od poliranog metala, kako bi se omogućio pristup gornjim nivoima i parkingu.

Skulpturalna stepeništa izvedena su u završnici od poliranog metala; Rendering: Mad Architects

Koridor koji zamagljuje granice

U unutrašnjosti, MoLo će sadržati i 3.000 kvadrata poslovnog prostora u prizemlju, pored prostora laboratorije, kancelarija i supermarketa.

Hodnik otvorenog tipa će razdvajati prizemlje prolazeći kroz centar zgrade, a prema MAD-u ovaj koridor ima za cilj uspostavljanje veze sa obližnjim parkom Rho-Arese, ali je tu i da zamagli granice između zatvorenog i otvorenog prostora.

Hodnik otvorenog tipa razdvajati prizemlje prolazeći kroz centar zgrade; Rendering: Mad Architects

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *