Novo na Bežanijskoj kosi; Vizuelizacija: Best Plan
Novi objekti

Kod Novog bežanijskog groblja planiran stambeni kompleks od blizu 13.500 kvadrata

Privatni investitori planiraju izgradnju četiri lamele sa 126 stanova i 32 lokala, prizemnog trgovinskog objekta i podzemne garaže sa 176 parking mesta.

U naselju Ledine na Novom Beogradu, nedaleko od Novog bežanijskog groblja, planira se stambeno-poslovni kompleks na lokaciji u Belfortskoj ulici bb, a urbanistički projekat za njegovu izgradnju trenutno je na javnom uvidu.

Nosilac izrade projekta je Preduzeće za građevinu, proizvodnju, promet i usluge „Best Plan” d.o.o. iz Surčina, koje je zahtev za potvrđivanje podnelo u ime investitora, privatnih lica Borisa Stjepanovića i Zorana Lukića iz Beograda.

Posao odgovornog urbaniste poveren je Milanki Petrović, dia, odgovorni projektant idejnog rešenja je Nikola Janković, mia, dok je kao autorka idejnog rešenja potpisana Milica Lazarević, mia.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Predmetna lokacija

Ukupna BGRP 13.422 kvadrata

Kako je navedeno u projektu, na parceli površine od 5.000 m2, na kojoj nema izgrađenih objekta, predviđa se izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa, spratnosti od P+0 do Po+Pr+3+Ps.

Kompleks bi trebalo da razvije ukupnu bruto površinu od oko 13.422 kvadratnih metara, od čega 3.275 m² otpada na podzemni deo – garažu, a 10.147 m² na nadzemne etaže.

Predviđena spratnost je od P+0 do Po+Pr+3+Ps; Vizuelizacija: Best Plan

U prvoj fazi planira se izgradnja Lamele 1, kao i podzemne zajedničke garaže sa 176 parking mesta.

Projektom je predviđena fazna izgradnja koja bi rezultirala oformljavanjem četiri lamele, trgovinskog objekta i podzemne garaže.

U prvoj fazi planira se izgradnja Lamele 1, kao i podzemne zajedničke garaže sa 176 parking mesta, od čega je 8 namenjeno osobama sa posebnim potrebama.

Osnova podruma – garaža

Trgovinski objekat u poslednjoj fazi

Garaža izgrađena u prvoj fazi projektovana je tako da zadovolji kapacitete svih pet faza, dok svaka faza predstavlja zasebnu funkcionalnu celinu koja može da funkcioniše nezavisno.

U drugoj fazi planirana je izgradnja Lamele 2, u trećoj fazi Lamele 3, a u četvrtoj fazi planirana je izgradnja Lamele 4. U petoj fazi planirana je izgradnja trgovinskog objekta.

Lamele 1, 2, 3 i 4 su spratnosti Po+P+3+Ps, dok je trgovinski objekat spratnosti P+0. U podrumima je predviđena garaža i tehničke prostorije.

Osnova tipskog sprata

Ukupan broj stambenih jedinica u kompleksu iznosi 126, a poslovnih jedinica 32.

U prizemnom delu lamela predviđaju se poslovni prostori – lokali i odvojeni ulazi za pristup stambenim delovima objekta, dok su od prvog do povučenog sprata predviđene stambene jedinice u sve četiri lamele.

Ukupan broj stambenih jedinica po etaži od prvog do trećeg sprata iznosi 32, na povučenom spratu je planirano ukupno 30 stanova – u lamelama 1 i 4 po 7 stambenih jedinica, a u lamelama 2 i 3 po 8 stambenih jedinica.

Tako ukupan broj stambenih jedinica u kompleksu iznosi 126, a poslovnih jedinica 32. Lamele 1 i 4 su po tipu izgradnje jednostrano uzidani objekti, dok su lamele 2 i 3 po tipu izgradnje dvostrano uzidani objekti.

U prizemnom delu lamela predviđaju se poslovni prostori; Vizuelizacija: Best Plan

Na javnom uvidu do 3. februara

Zainteresovana lica mogu tokom javne prezentacije da izvrše uvid u urbanistički projekat, kao i da svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja u pisanoj formi dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove najkasnije do 3. februara 2023. godine.

Grafički prilozi

Situaciono-nivelacioni plan
Situaciono-nivelacioni plan
Osnova podruma – garaža
Osnova podruma – garaža
Osnova prizemlja
Osnova prizemlja
Osnova tipskog sprata
Osnova tipskog sprata
Osnova krova
Osnova krova
Izgledi
Izgledi

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Snezana

    Da li neko planira osnovnu skolu na Ledinama sa obzirom da je naselje dosta naseljeno mladim bračnim parovima i već ima previše dece koja moraju da idu u skole druge jer je postojeća mala a direktorka nema interesovanja za proširenje iste

Ostavite odgovor

Obavezna polja *