Odabrani autori će biti pozvani da govore na godišnjoj konferenciji u Ljubljani; Ilustracija: LINA
Konkursi

Prijavite se na međunarodni konkurs za arhitektonske projekte koji se bave klimatskom krizom

Na konkursu koji će biti otvoren do 12. septembra biće odabrano 15 najboljih projekata, kojima će biti omogućena internacionalna platforma za predstavljanje.

Evropska arhitektonska platforma LINA, čija je članica i Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA, otvorila je konkurs za arhitektonske projekte koji se bave vezama arhitekture sa klimatskom i ekološkom krizom.

U svom otvorenom pozivu LINA se obraća arhitektama u usponu i ostalim kreativcima da podele svoje ideje, projekte, ili prakse, koji bi mogli da pomognu da Evropski zeleni dogovor postane realnost. Na konkursu koji će biti otvoren do 12. septembra, predstavnici platforme će odabrati 15 najboljih projekata.

Ovaj program, koji vodi Matevž Čelik sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani, nadovezuje se na platformu Future Architecture.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Prva konferencija ove godine u Ljubljani

Mreža LINA predstavlja savez arhitektonskih muzeja, univerziteta, istraživačkih mreža, festivala, fondacija, bijenala i trijenala, kao i drugih arhitektonskih organizacija – ključnih aktera koji mogu pomoći da velike ideje pokucaju na prava vrata.

Odabrani autori će biti pozvani da govore na godišnjoj konferenciji, a prva će biti održana ove godine u Ljubljani.

Na ovom programu biće zastupljeni neki od najistaknutijih mislilaca na polju arhitekture, kao i inovativne ideje koje promovišu vrednosti Evropskog zelenog dogovora i Novog evropskog Bauhausa.

Odabrani LINA autori i članovi mreže će se povezati na posebnim sastancima, gde će odlučiti na koji će način odabrani projekti biti zastupljeni na konkretnim događajima programa LINA Architecture.

Grupna slika članova LINA-e; Foto: Tina Lagler/OSMfilms

LINA će novim glasovima omogućiti internacionalnu platformu za predstavljanje.

„Cilj platforme je da usmeri arhitektonski sektor ka održivim, cirkularnim i čistim praksama, a budući da postoji niz sličnih inicijativa, ova platforma povezuje i naglašava njihove napore“ – kaže se u pozivu.

Institucije-članice doprinose programu LINA Architecture kroz konferencije, mentorske programe, radionice i razne druge događaje.

Autori odabranih projekata pozvani su da daju svoj doprinos, a LINA će ovim novim glasovima omogućiti internacionalnu platformu za predstavljanje.

Program LINA Architecture će se odigrati krajem maja naredne godine, kada će narednim konkursom biti otvoren novi ciklus, koji daje još jednu mogućnost za predstavljanje novih projekata i naprednih ideja.

Više informacija o konkursu možete pronaći na sajtu www.lina.community.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *