Moskovski arhitektonski studio, poznat po veoma funkcionalnim preuređenjima potkrovlja, iznedrio je još jedan zanimljiv projekat.

Studio Ruetemple transformisao je potkrovlje jedne kuće u Moskvi, tako da ukoliko sudite kući prema njenom eksterijeru sigurno ćete se veoma iznenaditi kada uđete u njenu unutrašnjost. Od ne toliko velikog potkrovlja dobijen je prozračan i funkcionalan prostor, koji čak ima i galeriju na kojoj je smeštena radna zona.

Potkrovje je uređeno na takav način da je u njoj organizovana prostrana spavaća zona iznad koje se izdiže kancelarijski prostor, piše Contemporist.

Nasuprot krevetu, koji je postavljen na drvenoj platformi, nalazi se peć na drva oko koje je organizovano sedenje, koje je zapravo podnožje stepeništa koje vodi ka gornjem nivou.

Razbacani jastuci i tapacirano sedište oko peći daju prostoru toplu i opuštenu atmosferu, koja uvodi u prijatno dizajniran kancelarijski prostor.

Na galeriji se nalazi radna zona, sa dodatne dve fotelje i policom. Tu je i prostrani dušek, koji može poslužiti za kratku dremku tokom pauze ili za čitanje knjige.

A sada slika eksterijera! Zaista ne izgleda obećavajuće, zar ne?

Foto: Ruetemple

Kad ste već ovde…